Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
75 point

Savanna Lontan 57 Rhum Blanc Grand Arôme

Anmeldt d. 21-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #103: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Savanna Lontan 57 Rhum Blanc Grand Arôme er en ikke-modnet rom, gæret på melasse. Rommen er gæret i seks dage og efterfølgende destilleret i en enkeltkolonne. Rhum grand arôme er kendt for at have et højt indhold af esterforbindelser – altså kemiske smagsforbindelser som opstår under længere fermentering af sukkerrør. Denne rom har et esterindhold på 811,87 g/hL AA, hvilket er meget højt. Rommen er tappet i 3400 flasker.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Syrligt slik, lidt kostald (på den gode måde, som man nogle gange finder i rødvin fra bourgogne og skotsk whisky), kraftige ester-noter, skumbanan, lettere medicinsk, masser af tropisk frugt – SÆRLIGT ananas!  

Smag

Det er meget blødt, og alkoholen er pakket godt ind af frugtsmagen. Den er meget koncentreret, og bare en centiliter holder længe i glasset. Den smager utrolig meget af ananas. Faktisk er det den altoverskyggende smagsnote.

Bedømmelse

Det er imponerende, at man har formået at lave et produkt som dette til kun 400 kr.

Savanna Lontan 57 Rhum Blanc Grand Arôme er en rom som særligt kan anbefales til Piña Coladas, grundet den kraftige smag af ananas, som rommen besidder. Rent er rommen mindre drikkevenlig end dens to fætre Créol 52 og Créol Straight, men den er samtidig utrolig interessant at smage. Den er bestemt ikke dårlig, faktisk er den rigtig, rigtig god – og til kun 400 kr. er det nærmest et must have i barskabet.

Det er en fantastisk cocktail-rom til når dine cocktails skal have grand arôme.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
400 DKK
57%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Syrligt slik, lidt kostald, kraftige ester-noter, skumbanan, lettere medicinsk og særligt ananas!


Ananas, banan, syrligt slik.

Brugerbedømmelser: 70/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet