Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
72 point

Richland Unaged Georgia Rum

Anmeldt d. 30-12-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #119: I denne anmeldelse kaster vi os over noget så atypisk som amerikansk rom, produceret af Richland Rum Distillery i staten Georgia. Sammen med Bayou Rum fra staten Lousiana, er Richland Rum en af de få amerikanske rommærker på det danske marked, og selvom rommen har været at finde i Danmark i en del år efterhånden, så er det ikke noget som har fået ret meget opmærksomhed – og det er en skam. For Richland Rum Distillery producerer nemlig rom efter alle kunstens regler, og så er det tilmed en ’single estate rum’, hvilket referer til, at destilleriet selv står for alle produktionsprocesser fra sukkerrør til aftapning. Richland Rum er opkaldt efter byen Richland, hvor selve destilleriet har ligget siden 1999. På destilleriet laver man rom, som er batch-destilleret på en baseret på sukkerrørssirup – altså stort set som vi gerne vil have det.

Richland Unaged Georgia Rum er tappet ved 43 % alkohol og selvom den kaldes ’unaged’, så har rommen tilbragt 60 dage på fad. Rommen ’hviler’ altså i kort tid inden den bliver tappet, og det er da også derfor rommen har en let gylden farve.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Utrolig smørblød på duften. Den er pæn og poleret, men uden at have mistet sin sukkerrørskarakter. Let flødekaramel og en smule ’græsset’ og ’grønne’ noter.

Smag

Frisk, let syrlig, subtile vegetabilske noter, blød og brændt smør og meget ’clean’ i sit udtryk. Det er den pæne dreng i klassen. Der er ikke noget vildskab, men på trods af det, så er der tydelig sukkerrørskarakter i smagsprofilen.

Bedømmelse

En utrolig blød og samtidig fyldig rom, som på trods af navnet ’unaged, unadulterated, unfiltered’ er blevet påvirket en smule af fad. Det er ikke meget, men ligesom man kan se påvirkningen på farven af rommen, så kan denne også fornemmes på duft og smag. Lidt synd, at vi ikke får lov til at smage rommen helt uden påvirkning fra træet. Men lad det nu ligge.

Det er en ufattelig pæn og elegant rom, og sjældent har vi smag noget så blødt og sofistikeret som stadig bringer interessante ting med til bordet. Der er ingen tvivl om, at vi har at gøre med et destillat af høj kvalitet, og samtidig et fantastisk udgangspunkt for den kommende modningsproces.

Det er en lidt dyr Daiquiri-rom, men dog en fantastisk Daiquiri-rom.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

U.S.A
550 DKK
43%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Let flødekaramel og en smule ’græsset’ og ’grønne’ noter.


Frisk, let syrlig, subtile vegetabilske noter, blød og brændt smør og meget ’clean’ i sit udtryk.

Brugerbedømmelser: 72/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet