Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
81 point

Ron Barco De Cargas 20 Solera

Anmeldt d. 08-03-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Duften er mindre tør end Ron Barco 15. Rommen har helt klare noter af sukkersirup, vanilje, søde krydderier og måske lidt kokos. Måske kan der også graves en svag nougat-note frem samt nødder. Det er en dejlig duft som minder meget om den yngre bror.

Smag

Langt federe end Barco 15 og mere voluminøs i sødmen. Hvor Barco 15 er en rom der klart er sødere i duften end i smagen er denne storebror lige modsat. Her er smagen noget sødere end duften og det siger ikke så meget når man tænker på at duften i Ron Barco 20 Solera er meget sød. Det er en sukkersød rom der på mange måder er fyldt med kraft, men som samtidig også er let drikkelig. Dejlig smagsoplevelse som virkelig er præget af flødekaramel.

Bedømmelse

Ron Barco er en dejlig, privat label rom, som er produceret af Guatemalas største romproducent, ”Industrias Licoreras de Guatemala”. Ja, dette destilleri producerer samtidig nogle af verdens største spillere på rommarkedet, nemlig Ron Zacapa og Ron Botran. På destilleriets lager, som befinder sig i ca. 2300 meters højde, finder man over 300.000 tønder rom. Størstedelen af dette rom er destilleret op til 92 % alkohol på en langtidsgæring der er baseret på ”virgin sugar cane honey” også populært kaldt sukkerrørshonning. Mændene bag Ron Barco har altså købt sig til en god håndfuld tønder fra dette lager med henblik på salg til det Danske marked. Dette romopkøb kan nu smages og nydes i SuperBest-forretninger Danmark over. 

Hvis vi skal sammenligne denne rom med en anden flaske, gerne en flaske som mange mennesker kender, så vil det være nærlæggende, at sammenligne den med Barco 15. Barco 15 Anejo er en flaske der kan erhverves for 250,- i SuperBest. Det er en solid zipping-rom, som på alle områder er et godt køb til prisen. Denne nye SuperBest-rom er nu kommet på hylderne og det er naturligvis til en anden pris. Heldigvis er denne nye rom også af en anden kvalitet. Hvorimod den yngre bror er en fuldlagret 15 års rom, så er denne 20 års rom et resultat af en soleralagring. Det er en utrolig blød og medgørlig rom som helt sikkert kan sammenlignes med en dejlig flaske som Puntacana Club Esplendido. Skal Ron Barco 20 holdes op imod en flaske som fx Zaya Gran Reserva 12 Years Old kommer den desværre lidt til kort. Der er ikke den samme dybde i smagen. Det er som om der findes et lag eller to mere på Zaya Gran Reserva 12, som Ron Barco De Cargas 20 Solera ikke besidder. Dermed ikke sagt, at det er et dårligt køb. SuperBest kommer til at køre nogle tilbud på Ron Barco 20 Solera så den kommer helt ned i 299,- flasken, og til den pris er det en fortrinlig rom. Normalprisen vil være 400,-. Jeg kan anbefale denne rom til alle der nyder at drikke Barco 15 og specielt til en tilbudspris på 300,-. Det er bestemt en rom der passer ind på det danske rommarked… Ron Barco 20 Solera får en varm velkomst herfra!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guatemala
400 DKK
40%
70 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Klare noter af sukkersirup, vanilje, søde krydderier og måske lidt kokos.


Dejlig smagsoplevelse som virkelig er præget af flødekaramel.

Brugerbedømmelser: 82/100 (32 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet