Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
30 point

Gold of Mauritius Dark Rum

Anmeldt d. 17-08-2017 af Mads "Romhatten" Heitmann

I dag skal der smages på rom fra Mauritius. Længe har jeg ikke anset Mauritius for at være et særligt seriøst romproducerende land. Jeg har desværre tidligt haft nogle uheldige oplevelser med rom derfra, som jeg ikke har brudt mig om. Indenfor de senere år har jeg dog stiftet bekendtskab med glimrende produkter derfra, så Mauritius (og ikke mindst La Reunion) er på vej op ad stigen i min lille romverden. Der kommer gode ting derfra - ingen tvivl om det.

Nu skal vi se på denne aftapning. Rommen kaldes “Gold of Mauritius Dark Rum” og holder 40 % alkohol. Når man søger rundt på internettet, så kan man læse, at rommen er lagret på brugte “portvinsfade” fra Sydafrika. Med det menes der sikkert, at rommen er blevet lagret på brugte hedvinsfade fra Sydafrika, da portvin kun må fremstilles i Portugal. Man kan desuden læse på Gold of Mauritius’ hjemmeside, at rommærket er uafhængigt og på den måde ikke arbejder med ét bestemt destilleri. De skriver sågar, at de indkøber rom hos flere af destillerierne på øen. Det er en mand ved navn Frederic Bestel, som har startet rommærket. Frederic er selv fra Mauritius og står selv for tilblivelsen af Gold of Mauritius. Det oplyses ikke, hvilke destillerier han arbejder sammen med, men kun at rommen i flasken er 100 % Mauritius-made. Så langt, så godt...

Duft

Argh. Dette er ikke godt!

Allerdybest nede i duftprofilen findes en utiltalende note af meget ung rom. Et lag længere oppe findes en honningristet nøddeblanding. Det minder faktisk lidt om nøddebrud. I det øverste duftlag findes en note af halvdårlig hedvin, som mest af alt kan sammenlignes med daggamle, varme rosiner, som alt for længe har stået i solen.

Smag

Smagen har en skarp og ungt smagende alkohol, som gemmer sig under en meget kraftig sødme. Igen kommer nødder og varm rosin til syne. Smagen opleves usammenhængende - det smager rent ud sagt af hvid rom, hvori man har tilsat en masse hedvin. Alkoholen er ikke integreret.

Jeg sidder tilbage med en ret så forvirret smagsoplevelse.

Bedømmelse

Det kan siges meget kort; det er en af de dårligste rom, jeg længe har smagt. Og når det er sagt, så smagte Gold of Mauritius ikke engang af rom. Det smager af noget helt andet. I bedste fald smager det af en dårlig spiced rum… Den er på ingen måde anbefalelsesværdig, hverken når man ser på smagen alene, og da slet ikke når man kigger på prisen.

Gold Of Mauritius Dark Rum 6

Den minder mig om en anden dårlig romoplevelse, jeg har haft med rom fra Mauritius. Det er fra et mærke, som hedder Arcane Rum… Som jeg husker den, så har den også en besynderlig smag - dette er dog en skumbanan-lignende smag. Forfærdeligt.

Det er svært for mig at give Gold of Mauritius Dark “Rum” specielt høje points. Ikke kun fordi jeg synes den smager dårligt, men også fordi, jeg mener, at den simpelthen ikke kan kategoriseres som værende rom. Jeg er overbevist om, at producenten har tilsat hedvin til romdestillatet og på den måde burde der ikke stå “rum” på etiketten.

Gold of Mauritius Dark Rum får dumpekarakter herfra! Jeg kan ikke drikke glasset ud - i vasken med det.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Mauritius
450 DKK
40%
70 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Nødder og varme rosiner, som alt for længe har stået i solen.


Usammenhængende og ungt. Det smager af hvid rom, hvori man har tilsat en masse hedvin. Alkoholen er ikke integreret.

Brugerbedømmelser: 45/100 (21 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet