Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
96 point

El Dorado Rum Enmore 1996-2017

Anmeldt d. 18-06-2017 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Appelsinskal, lakrids, bitre tanninnoter, karamel og godt med aggressiv alkohol! Vældig indbydende…

Hvis jeg skal sammenligne den med den forrige udgivelse af Enmore i Rare Collection, så synes jeg at fornemme, at denne rom er noget mere frembrusende. Den vælter op ad glasset på en helt anden måde end 1993’eren. Hvor Enmore 1993 var rund og blid ved næsen er denne 1996 intensiv og “in-your-face”.

Smag

… også på smagen! Og hold da op! Den intensive duft skuffer ikke i smagen. Enmore 1996 buldrer afsted over stepperne med masser af krydderi, saltlakrids, egetræ, nødder og meget dyb, bitter vanilje!

Den er slet ikke så afbalanceret som Enmore 1993, og rammer, synes jeg, mere Luca Garganos stil. Mere vildskab, mere passion, mere af alt!

Bedømmelse

Hvis du vil kende til baggrunden for denne rom, så læs om Enmore Still her.

For halvandet år siden offentliggjorde jeg tre anmeldelser af de første udgivelser i El Dorado Rum Rare Collection-serien. Det var første gang El Dorado Rum på egen hånd forsøgte sig med en “Gargano Style”-release .. desværre gik det ikke så godt for dem. Den generelle holdning på markedet var, at de tre rom var for højt prissat. For mig personligt viste alle tre aftapninger ekstremt højt niveau, men jeg kan helt og aldeles være med på kritikken af prisen. Det var dyrt, og der er da også blevet skruet en smule ned for priserne i denne omgang. På El Dorado Rum Enmore 1996-2017 står vi med en vejledende udsalgspris på omkring 1.850,- hvor den tidligere udgave lå til 2.095,- DKK. Det er positivt!

Nu prøver Demerara Distillers så igen, og denne gang med to nye skud på stammen. Den første jeg anmelder er denne 21 år gamle rom destilleret af Enmore Still. Rommen er tappet ved cask strength på 57,2 % alkohol og er 100 % tropisk fadlagret. Overvej det lige; 21 år på et egetræsfad i troperne. Med lidt hurtig hovedregning giver det en fordampning på omkring 80 %, hvilket vil sige, at der ud af 100 fade kun er 20 tilbage efter 21 år. Det er dyrt at producere reel gammel tropisk lagret rom … og fedt!

El Dorado Rum Enmore 1996 2017 5

Der er ikke den store forskel på de to aftapninger, når man ser på den alkoholprocent som de er flasket ved - de er da også tappet ved samme alder, altså 21 år. Der er kun 0,7 % alkohol til forskel.

Der er ingen tvivl om, at Demerara Distillers denne gang har udvalgt nogle helt andre rom til dette blend. Selvom de to søsteraftapninger (Enmore 1993 og Enmore 1996) på papiret ligger så tæt op ad hinanden, så ligger de alligevel langt fra hinanden, når man ser på deres smagsprofil. Det er en super fed demonstration af Demerara Distiller at vise en så stor forskel på to så identiske rom.

Så er spørgsmålet; hvad man mest er til? Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at denne aftapning falder i smag hos de gamle fans af Velier Demerara Rum - den kan noget som 1993’eren ikke kunne!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guyana
1850 DKK
57,2%
70 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Appelsinskal, lakrids, bitre tanninnoter, karamel og godt med aggressiv alkohol! Vældig indbydende…


Masser af krydderi, saltlakrids, egetræ, nødder og meget dyb, bitter vanilje!

Brugerbedømmelser: 92/100 (12 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet