Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
75 point

Chairman's Reserve Finest St. Lucia Rum

Anmeldt d. 13-05-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Når man har rommen i glasset, oplever man en flot mørkebrun, ravgylden farve, og når man stikker næsen i glasset, fornemmer man straks den rige duft af rom fra kedlen. Der er både sød melasse, let honning, frugter og krydret, vaniljepræget egetræ. Aromaen er meget indbydende, men samtidig udfordrende.

Smag

Når man smager på rommen, får man både rosiner, sød tobak og det samme krydrede, vaniljeprægede egetræ som i duften. Alkoholen er særdeles velafbalanceret i smagen og tilbyder samtidig en lang og flot eftersmag, specielt når man tænker på, at rommen blot er fem år gammel i gennemsnit. Den lette alkohol fra kolonnen supplerer pot still-rommen fantastisk godt. Det bliver aldrig for meget og heller aldrig for lidt. Det er en god hverdagsrom, som bestemt er typisk for St. Lucias romstil. Knap så “funky” som Plantations St. Lucia-udgave, men mere balanceret i smagsprofilen...

Bedømmelse

Efter at have anmeldt en række rom i den meget dyre ende, så synes jeg, at det er blevet tid til nogle såkaldte “best buys”... altså nogle flasker, hvor man får meget rom for pengene.

Den første i rækken af mine “god til prisen” anmeldelser koster ikke mere end 200 kr. og er naturligvis fra en af mine yndlingsproducenter, nemlig St. Lucia Distillers.

Rommen, hvis tilblivelse blev fulgt nøje af Laurie Barnard (daværende bestyrelsesformand for virksomheden), er et blend af pot still- og kolonnerom. Den bliver drukket i store mængder på St. Lucia, men har også opnået international efterspørgsel. I Danmark er det ikke en rom, som vi ser særlig meget til på trods af, at St. Lucia Distillers’ produkter føres herhjemme, fortrinsvis i Vinspecialistens mange butikker landet over.

Til modning af Chairman's Reserve Rum bruges gamle bourbonfade fra Jim Beam, Jack Daniel’s og Buffalo Trace. Destillaterne er delt op i henholdsvis pot- og kolonnestill, og de får lov til at modne separat. De forskellige fade og destillater samles i et blend og ‘giftes’ på egetræsfade i seks måneder. På labelen står der ikke en minimumsalder, men producenten oplyser, at blendet består af et gennemsnit af fem år gammel rom, med både yngre og ældre destillater i blendet.

Rommen er ikke vildt sød som sådan, da der ikke er tilsat sukker, men alligevel er den meget flot balanceret og rummer en del sødmelignende elementer, som gør en forholdsvis ung rom drikkevenlig. Vanilje, tropiske frugter og honning. Her får du meget rom for pengene! Som tidligere skrevet; en fantastisk hverdagsrom, som både kan drikkes rent og som ligeledes er fabelagtig i longdrinks og cocktails.

Et lille fif til dig, der har købt denne rom og alligevel mangler lidt ekstra sødme i smagsprofilen: Skænk 2-3 cl. af rommen op i dit smageglas og tilsæt herefter selv en knivspids rørsukker fra køkkenskabet. Dette lukker ned for den direkte alkoholskarphed og tillader dig at smage andre elementer i rommen. For nogle vil dette flade smagen lidt ud, men hvis du i forvejen ikke bryder dig om rommens spiritussmag pga. manglende sødme, så kan dette bestemt anbefales.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

St. Lucia
200 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Der er både sød melasse, let honning, frugter og krydret, vaniljepræget egetræ.


Rosiner, sød tobak og det samme krydrede, vaniljeprægede egetræ som i duften.

Brugerbedømmelser: 85/100 (19 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet