Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
75 point

XM 7 år VXO Demerara Rum

Anmeldt d. 13-06-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Gammelt design: Denne rom byder på en utrolig lækker duft af toffe, tørrede frugter og sødlig kaffe. Jeg er meget overrasket over dens store fylde og søde personlighed. Yderst delikat af en rom til en pris på nogengange under 200,-.

Nyt design: Denne rom er ikke så tung i sødmen og så er der mere sprit i næsen – ellers er de, karaktermæssigt, stort set ens.

Smag

Gammelt design: Rommen er forbløffende fed i konsistensen, lidt olieret i sin finish og forholdsvis kompleks i smagen som både er tung og sød samtidig med at den til slut byder på en vis friskhed. 

Nyt design: Smagsmæssigt er der en verden til forskel på den gamle og den nye flaske. Den nye er LANGT mere sprittet end den gamle – der er flere klasser til forskel.

Bedømmelse

Godt så. Kan du finde flasken med det gamle design (den øverste på billedet)? SÅ KØB, KØB, KØB! Som sagt, så er der klasser til forskel på disse to rom. Jeg skal ikke kunne gøre mig klog på, hvorfor og hvad de har gjort anderledes fra den gamle til den nye, men smagen er i hvert fald markant anderledes. På mærkatet er de to også forskellige. Det nye design siger, at det er rom fra Caribien, men at det er blended og tappet i Guyana og det gamle fortæller at det er demerara-rom. Plane and simple. 
Umiddelbart er rommen på den nye flaske ikke destilleret i Guyana, da der står ”Blended & Bottled” på etiketten og intet omkring hvor den er destilleret. Der gættes, rundt omkring, på Angostura-rom. Derudover er Demerara-navnet som sagt fjernet fra etiketten idet der ikke længere er Demerara rom i blandingen. På trods af dette handler det jo et eller andet sted om, hvilken slags sukkerrør der er blevet brugt under gæringen. Rommen kan stadig være blevet lavet på Demerara-sukker selvom det ikke er foregået i Guyana - og hvis gæringsmetoden, destilleringen og lagringen har været udsat for Guyanske traditioner, BURDE der ikke være forskel på de to, men det er der. Et eller andet er ændret. Generelt smager den nye flaske noget tyndere og mere sprittet - en dum tendens der rammer meget rom idet det bliver populært og dermed kan sælges flere steder på verdensplan. Specielt synes jeg at det er underligt, at jeg ikke kunne smage forskel på XM Rum’s 10 års nye og gamle flaske, da forskellen er så fremtrædende på deres 7’er. 
Jeg vælger at give karakteren 75 points til DEN GAMLE flakse. ... den nye får kun 65 points. Egentlig burde jeg have lavet to anmeldelser, men det blev det ikke til, da 10’eren heller ikke har fået denne særbehandling.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guyana
250 DKK
40%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Denne rom byder på en utrolig lækker duft af toffe, tørrede frugter og sødlig kaffe.


Rommen er forbløffende fed i konsistensen, lidt olieret i sin finish og forholdsvis kompleks i smagen som både er tung og sød samtidig med at den til slut byder på en vis friskhed.

Brugerbedømmelser: 65/100 (5 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet