Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
51 point

Skotlander White Rum

Anmeldt d. 24-09-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Skotlander White er i duften let og frisk med sød lakrids. Meget floralt duftende og med et bærpræg. Den besidder næsten duften af skov på en frisk forårsdag. Hvis den skal sammenlignes med Skotlander I, som er lidt tungere og mere ovre i en saltet lakrids, så vinder den faktisk. Den kraftige aroma af sort peber i Skotlander I bliver ofte for voldsom.

Smag

Det samme er gældende i smagen. Den går let ind med et lille kærligt alkoholspark. Eftersmagen sidder dejligt længe. Flot komponeret alkohol med god balance. På Skotlander I er der klart mere power på spritten. Dette gør rommen knap så elegant og fin i smagen. En elegance, som Skotlander White står alene tilbage med. På trods af de små forskelle er smagsnoterne noget hen ad de samme - bær, lakrids, melasse, peber og blomster. De tungere og mørkere noter i Skotlander I virker lidt malplacerede, når man smager den op imod den nye Skotlander White.

Bedømmelse

Hos Skotlander Spirits har man tidligere leget meget med limited edition rom, altså rom, som er produceret i et begrænset oplag. Indtil nu har vi fra Skotlander set I, III, IV editions rommer. En ren lys rom, rom med havtorn samt rom med lakrids. Der mangler kun to rommer i rækken af limited editions før vi er i mål, og disse bliver en såkaldt Schooner Edition Rum, som har lagret til vands samt en Small Cask Edition Rum, som er et blend af rom fra mindre fade og som tappes ved 51 %. Når disse er på markedet, vil de hos Skotlander Spirits fokusere på nye “standard” udgaver. Der er allerede kommet en “standard udgave” på markedet, som hedder Skotlander White og i september 2015 vil Skotlander Cask også være at finde i handlen. Skotlander Cask skal du bestemt glæde dig til. Dette romblend er blevet udvalgt af over 500 brugere fra Romhatten.dk ved en række arrangementer rundt om i Danmark. Det bliver meget spændende...

I denne anmeldelse skal fokus dog ligge på Skotlander White. Rommen er, ligesom de andre rom i Skotlanderserien, destilleret i Nordjylland på en sydamerikansk sukkerrørsmelasse og derefter vandet ned - denne udgave holder 40 % alkohol. Ingen lagring og ingen tilsætning af sukker/smag. Den store forskel på denne udgave og så den første, der så dagens lys, nemlig Skotlander I, ligger i destilleringen. Destillatør Anders Bilgram har nemlig valgt at tage en anelse mindre hale med under destilleringen, hvilket gør, at der kommer færre tungalkoholer med over.

Ligesom Skotlander I vandt guldmedalje ved Miami Rum Fest sidste år, så vandt Skotlander White ligeledes i år. Denne gang løb de dog med titlen som BEST IN CLASS, som faktisk er mere prestigefyldt end en guldmedalje. Så stort tillykke med det - det er godt gået!

Der er kun gode ting at sige om denne rom. Den smager bedre end Skotlander I og så er den billigere end Skotlander I. Hvis du endnu ikke har smagt en rom fra Skotlander Rum, så vil jeg anbefale, at du får det gjort nu.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Danmark
400 DKK
40%
50 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Let og frisk, sød lakrids.


Bær, lakrids, melasse, peber og blomster.

Brugerbedømmelser: 87/100 (15 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet