Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
81 point

Chamarel VSOP Rhum

Anmeldt d. 25-07-2016 af Lauge Andreas Kjær

Duft

Både farven og duften på denne VSOP-rom er noget lysere end den to år ældre XO-udgave. Vi har mere vanilje og karamel i duften samt en mere afdæmpet alkohol… Den er heller ikke så tung på krydderier.

Mandelaroma rammer min næse - det er et meget indbydende glas rom det her. Næsen er klart mindre dyb end XO’en, men det gør såmænd ikke noget. De lette og florale noter er yderst imødekommende og spiller fint sammen med de subtile egetræsnoter.

Smag

Dette er næsten slik i forhold til XO’en. Masser af flødekaramel, vanilje og moden frugt. Man smager tydeligt det amerikanske fadpræg, som XO’en ikke har…

Eftersmagen er lang og forholdsvis kompleks. Alkoholen er måske lidt brændende til en start, men på eftersmagen lægger den sig fladt ned på ryggen og lader smagsprofilen tage over. Nydeligt.

Bedømmelse

I kølvandet på min anmeldelse af Chamarel XO Rhum, synes jeg, at det er på sin plads med en anmeldelse af deres VSOP-aftapning. Hvis du ikke allerede har læst min anmeldelse af XO’en, så kan jeg anbefale, at du gør det, inden du læser videre. Læs den her.

Til forskel fra Chamarel XO Rhum så er denne VSOP-aftapning kun 4 år gammel. Desuden er blendet også en anelse anderledes ift. sammensætningen af kedel- og kolonnedestilleret rom. I dette blend udgør kolonnedelen hele 75 %, hvor resten er destillater fra deres kedler. Dette VSOP-blend har desuden tilbragt tid i både fransk og amerikansk egetræ.

Hos Chamarel høster man sukkerrørene ved hjælp af håndkraft uden først at brænde markerne af. Det er efterhånden et sjældent syn, da man nu om stunder langt de fleste steder høster med maskiner. På plantagen råder man over egne sukkerrørsmarker, og man høster fra juli til december. Der går max fire timer fra sukkerrøret bliver høstet til presning finder sted.

Hvis man er til en lidt blødere og venligere rom, vil jeg anbefale denne VSOP-aftapning over XO’en. XO’en er en del kraftigere på smagselementerne samt tungere på krydderierne, og henvender sig til dem, der har været rundt om agricole-blokken et par gange.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Mauritius
499 DKK
41%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vanilje og karamel, mandel og egetræ.


Masser af flødekaramel, vanilje og moden frugt. Man smager tydeligt det amerikanske fadpræg, som XO’en ikke har.

Brugerbedømmelser: 87/100 (7 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet