Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
92 point

Savanna Grand Arome Thunderstruck

Anmeldt d. 19-08-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #114: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i grand arome-stilen, hvilket betyder, at rommen er langtidsfermenteret på sukkerrørsmelasse. I de franske områder, stilles der krav om, at grand arome efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 800 g/hL AA heraf et minimumsindhold af esterforbindelser på 500 g/hL AA. Med andre ord giver denne stil STOR aroma fra sig.

Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i 14 år på et egetræsfad under tropisk varme. Rommen er tappet som single cask ved fadstyrke på 65,1 % alkohol. Det er en single vintage-udgave fra 2004, kun tappet i 681 eksemplarer.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter godt, meeeen den har naturligvis lidt ubalance på alkoholfornemmelsen. Det er forståeligt med 65 % alkohol.

Smag

Den smager igennem! Og har faktisk en overraskende balance på alkoholen, på trods af en lidt ubalanceret næse. Smagsmæssigt kan den sagtens bære alkoholen og den har en meget lang eftersmag. Den mindre lidt om Savannas Port Cask Blend.

Bedømmelse

Fuld fart frem og lyn på etiketten – men alligevel i balance. Det er sjældent at man smager rom på 65 % alkohol, som rent faktisk er velintegreret, og dét skal den have points for. Det er en meget anbefalelsesværdig rom, særligt for dem som ikke er bange for power i både smag og alkohol. Hvis man normalt er fan af rom fra Jamaica med mange esterforbindelser, så kan dette klart anbefales.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
1000 DKK
65,1%
50 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Det dufter godt, meeeen den har naturligvis lidt ubalance på alkoholfornemmelsen. Det er forståeligt med 65 % alkohol.


Smagsmæssigt kan den sagtens bære alkoholen og den har en meget lang eftersmag. Den mindre lidt om Savannas Port Cask Blend.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet