Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
87 point

Ron Zacapa Solera 23

Anmeldt d. 26-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Ron Zacapa fremstiller deres rom i Guatemala, og deres "23 Solera" er deres flagskib. Den har længe ligget nr. 1 på listen over verdens bedste rom og så har den vundet adskillige priser. Eller.. Den gamle version af aftapningen vandt en masse priser, i hvert fald. Det er en fejlagtig antagelse, at denne udgave er den samme som den der i 90’erne, og starten af det nye årtusinde, løb med alle priserne ved internationale rommesterskaber. Der er nemlig en væsentlig forskel på det nuværende blend, og så det blend man finder i de gamle versioner af Ron Zacapa. I dag består rommen af komponenter som har lagret mellem 6-23 år. De gamle versioner fra omkring år 2000 var formentlig også solera-rom, men når det er sagt, så var de med al sandsynlighed tættere på at være reelle fuldlagrede 23 år gamle rom.

Duft

Chokolade med vanille- og honningelementer. Den er meget klassisk for den mellemamerikanske romstil. Dybe, mørke og næsten juleagtige tendenser; orangeskal, kanel og allehånde.

Smag

Mørk karamel, krydret honning, sirup, chokolade, let brændt egetræ og overmodne frugter. Smagen er rund og blød med masser af sødme, men tilbyder ikke samme mængde sødme som fx Ron Millonario 15 Solera og Ron de Jeremy XO. I Ron Zacapa 23 Solera findes en tilpas tørhed mellem al sødmen, hvilket gør rommen en anelse mere kompleks.

Bedømmelse

Nok har denne rom ikke vundet de samme priser som forgængeren Ron Zacapa 23 Anos, men det betyder ikke at det er en dårlig rom... Faktisk synes jeg at denne rom er bedre end de aftapninger fra Ron Zacapa, som vandt priser omkring år 2000.

Der er en bedre balance i den "nye" version.

Se med når vi smager de gamle versioner af Zacapa op imod den nye:

Skrevet af: Dolcegalucci d. 27-12-2014 14:46

Fantastisk rom, rigtig god eftersmag, dog synes jeg der er kommet mere sprit :(

Skrevet af: DennisArt d. 02-10-2015 08:52

Det er en dejlig rom der nu er blevet dejligt tilgængelig for os der lidt oftere køber en flaske.

Jeg undres over kommentaren:

"Alle roser den til skyerne, men faktum er bare, at der findes
bedre rom på markedet – og endda til en bedre pris. Jeg siger ikke at
det er dårlig rom, for come on, det er en god rom, men der findes bedre."

Du nævner bedre rom til bedre pris og henviser så til to (dejlige) flasker der koster henholdsvis 650-800 kr. Hvor Zacapa typisk koster 399 kr i supermarkedet. I do not get it.

Jeg er meget ivrig et tip til en bedre rom til prisen?

Skrevet af: Mads Heitmann d. 03-10-2015 10:27

Denne er et godt bud:
http://www.romhatten.dk/anmeldelser/plantation-rum-st-lucia-vintage-2003/

Skrevet af: SKA64 d. 17-02-2016 18:03

Den er ikke hvad den har været... Efterhånden en middelmådig rom, hvor prisen afspejler fordums storhed og ikke indholdet i de nyere flasker... Et rigtig dårligt køb if. til pris/kvalitet. Der findes langt bedre rom til langt lavere priser. Kan kun tilslutte mig Mads' bud ovenfor... Vil dog pege på Plantation (Vintage) Jamaica 2001 i stedet ;-)

Skrevet af: Kurt L Andersen d. 12-03-2016 14:42

Til DennisArt

Jeg synes du skulle prøve en RON CENTENARIO 20 FUNDACION ja den er lidt dyrere end Ron Zacapa solera 23, men uha da den smager sku godt og har en god og lang eftersmag. Har lige købt en Ron Zacapa solera 23 som mange snakker om, og ja den er god men eftersmag tjae hvor var den henne efter 30 sek.

Men nu fik jeg den købt og prøvet men køber den ikke igen 

Skrevet af: Elbæk d. 17-12-2021 22:06

Det er jo en rom man ikke rigtig kan komme udenom som romentusiast, ikke mindst fordi den nærmest uvægerligt ender på ens gavebord, når nu det er lykkedes at forklare familie og venner at man er glad for rom.

Jeg har personligt lidt svært ved at nyde den første slurk hver gang jeg drikker den, mens efterfølgende plejer at være en udmærket oplevelse. Jeg synes at den første slurk er meget acetone agtig.

Det er ikke en flaske jeg selv kunne finde på at købe, men jeg bliver heller ikke ked af at få en foræret.

Guatemala
350 DKK
40%
70 cl

Sødme: 8/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Let blomsteragtig og, med vanille og honning elementer.


Karamel, honning, sirup, chokolade, røget og modne frugter.

Brugerbedømmelser: 75/100 (151 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet