Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Plantation Rum 2011 Barbados Aged 9 Years 51,1 %

Anmeldt d. 01-02-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #124: Plantation Rum er et uafhængigt rommærke med en vis dynamik. De har naturligvis deres kerneserie som bl.a. indeholder ’3 Stars White Rum’ og ’Original Dark Rum’, men derudover frigiver det franske firma tit og ofte spritnye ting. At de bliver ved med at røre i gryden er med til at holde brandet i live hos de mange inkarnerede romdrikkere verden over, og nu har Plantation Rum altså endnu engang frigivet ny og spændende rom. Denne gang har det kendte brand samtidig formået at forny deres ellers velkendte vintage-serie i en meget positiv retning.

Den første rom vi anmelder i serien, som indeholder fire nye aftapninger fra henholdsvis Barbados, Fiji, Jamaica og Peru, er rommen fra den caribiske ø, Barbados. Rommen er destilleret på West Indies Rum Distillery i 2011, baseret på sukkerrørsmelasse, er en blanding mellem kontinuerlig og batch-destilleret rom, modnet i 4,5 år på Barbados i ex-bourbontønder og yderligere 4,5 år i Frankrig på ex-cognactønder. Rommen indeholder endvidere ingen sukker, er tappet ved en flot alkoholprocent på 51,1 % og i alt sammensat af rom fra 24 forskellige tønder. En såkaldt ’One-time Limited Edition Rum’.

Godt, det var så alt det tekniske – lad os se hvad den kan.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter af nyklassisk Barbados-rom; kokos med vanilje og flødekaramel. Der er også brændt træ og lette kakaonoter – faktisk nærmere mælkechokolade. Det bliver helt Bounty-chokoladebar-agtigt, men på den gode måde, hvis det nogensinde kunne forstået negativt...

Smag

Godt med krydderi fra de franske egetræstønder (ikke så typisk Barbados-rom, men lækkert), en stor fylde og en stor smag som sagtens kan balancere den høje alkoholprocent. Balancen er virkelig pæn og det her er en Barbados-rom med noget at byde på.

Bedømmelse

West Indies Rum Distillery – hvis du har været der, så taget dette glas dig direkte tilbage til den hvide sandstrand som ligger ud for destilleriet. Man kommer på en måde ’hjem’ når man drikker det her rom.

Prismæssigt, så er den her rom den mest anbefalelsesværdige af de fire ’nye’ aftapninger i Plantations vintage-serie. Til kun 500,- for en flaske, så må det siges, at være en enormt stor anbefaling herfra. Det er ikke hver dag vi anmelder noget til +89 points som kan findes til ’kun’ 500,-. Så afsted mod din lokale vin- og spiritusforhandler.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Barbados
499 DKK
51,1%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Kokos med vanilje og flødekaramel, brændt træ og lette kakaonoter. Mælkechokolade.


Krydderi fra de franske egetræstønder, kokos med vanilje og flødekaramel, frugt.

Brugerbedømmelser: 88/100 (6 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet