Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Botran Ex Agave Spirit Cask Rum

Anmeldt d. 11-01-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #166: I dag kigger vi nærmere på den seneste rom i Botran’s Rare Blend-serie, som har fået navnet ”Ex Agave Spirit Cask” – altså er det en rom, som slutteligt er blevet modnet på brugte tequila-tønder. Det er i hvert fald hvad vi/man må formode. Man kunne forestille sig, at Botran undgår at benytte navnet ”tequila” på deres etikette for at undgå problemer med mexicanerne, da tequila-kategorien er beskyttet. Det vil i hvert fald være mit gæt.

Inden modningen på disse agavespiritus-fade har rommen i vanlig tro været forbi whiskeyfade og genbrændte whiskeyfade fra U.S.A., ex-sherryfade samt ex-portvinsfade. Rommen er fermenteret og kontinuerligt destilleret i Guatemala, og dette på indkogt sukkerrørssaft, og efterfølgende modnet i 2500 meters højde i Guatemalas højland…

Lad os komme ned i glasset.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Denne rom dufter frisk og energisk – grønne æbler, forårshonning, syrlige hindbær og en elegant snært af vanilje. Agaven fornægter sig ikke, og spiller pænt sammen med rommens andre indtryk.

Smag

I munden er den ligeledes frisk og elegant. Agaven fornemmes tydeligst i næsen, men den er bestemt også at finde i munden, særligt på eftersmagen. Det her er et virkeligt vellykket glas rom fra en producent, som bare bliver bedre og bedre som årene går.

Bedømmelse

På papiret lyder det måske nok en smule sært – en tequila-modnet rom – nok mest fordi det er så ekstremt usædvanligt at man ser det gjort, men for mig giver det utrolig god mening. Og hvis du nogensinde har eksperimenteret med tequila-cocktails, så har du det sikkert lige som mig. Botran er som bekendt en rom med naturlige noter af både chokolade, ristet kaffebønner og karamel – alle noter som spiller smukt op imod agavens søde frugtighed. Hvem har ikke prøvet at skifte vodkaen ud med en tequila i en Espresso Martini? Det fungerer enormt godt, så hvorfor skulle en spanskstilet agave-modnet rom ikke også kunne fungere?

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guatemala
699 DKK
40%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Grønne æbler, forårshonning, syrlige hindbær og en elegant snært af vanilje.


Agaven fornemmes tydeligst i næsen, men den er bestemt også at finde i munden, særligt på eftersmagen.

Brugerbedømmelser: 89/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet