Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
79 point

La Favorite 2018 La Digue

Anmeldt d. 20-06-2019 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #78: La Favorite er et af Martiniques mindste destillerier, og står kun for ca. 2% af øens samlede romproduktion. De laver en lang række af forskellige produkter, og ens for alle er at de holder et enormt højt niveau. Grunden hertil skal findes i deres rå-destillat, altså deres hvide rom, som er lavet på sukkerrørssaft og destilleret på enkelt-kolonner.

La Favorite 2018 La Digue er en ”single cane”-aftapning, hvilket vil sige, at man kun har brugt én type af sukkerrør til produktionen heraf. Rommen er blevet produceret ud fra et sukkerrør ved navn ”Roseau”, som desuden kommer fra en lille tre hektar stor sukkerrørsmark. Så ikke nok med, at rommen er ”single cane” så er den også ”single plot”, hvilket giver lige netop denne rom en ekstra dimension af ”terroir”. Rommen smager som den gør på baggrund af sukkerrøret, og den jord røret er vokset op af. En fed og nørdet tilgang til romproduktion.

La Favorite 2018 La Digue blev destilleret i juli 2018, og er ganske langsomt nedvandet gradvist til 52 % alkohol, hvilket giver en utrolig blød og integreret alkohol.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Den dufter af meget klassisk rhum agricole, men har alligevel noget vaniljesødme, syrligt græs og sukkerrørssaft som er meget fremtrædende. Den er ikke så dominerende på det klassiske ”våde hø”, men det findes i baggrunden.

Smag

Blød oplevelse og ufatteligt velintegreret i sin alkohol. Man fornemmer slet, slet ikke 52 % alkohol. I munden er den meget fedmefyldt, og har en super flot mundfølelse. Det smager bare godt! Virkelig godt!

Bedømmelse

Du får en hel masse for pengene i denne flaske. Du får rom lavet på sukkerrørssaft ud fra ét sukkerrør, og endda fra én enkelt mark. Du får en hvid rom, hvor man har taget sig tid til at nedvande. Du får 52 % alkohol – det kan vi godt lide. Du får en flot og anderledes flaske som oser af kvalitet, og som endda har lakforsegling. Og til sidst får du en rom som bare smager helt vildt godt.

Det er en af de bedste hvide rom, som jeg nogensinde har smagt.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
500 DKK
52%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vaniljesødme, syrligt græs og sukkerrørssaft


Blød oplevelse og ufatteligt velintegreret i sin alkohol. Super flot mundfølelse

Brugerbedømmelser: 75/100 (5 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet