Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
87 point

Karukera Rhum Agricole L’Expression 45

Anmeldt d. 14-03-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #179: På Guadeloupe i Caribien finder du Rhumerie Karukera – et lille, uafhængigt romsted hvor man modner friske romdestillater fra det gamle Distillerie Longueteau, som kun ligger få 100-meter fra Rhumerie Karukera. Rhum Karukera blev i 2006 etableret med henblik på at producere traditionel rhum agricole med en helt bestemt smagsmæssig signatur.

Rhumerie Karukeras signatur er det franske fad. De benytter nemlig udelukkende fransk egetræ til modning af deres rom, som en af de eneste romhuse i verden, som jeg umiddelbart kan komme i tanke om. I øjeblikket har de ca. 200.000 liter rom til at modne på stedet, hvilket kan oversættes til 570 tønder á 350 liter. Det er en mindre operation, men også en spændende en af slagsen.

I øjeblikket finder vi fem forskellige udtryk fra Rhum Karukera i Danmark – alle er de af typen ”rhum agricole”, altså lavet på frisk sukkerrørssaft, og alle er de naturlige uden tilsat sukker, farve eller andre udefrakommende tilsætningsstoffer.

Folkene bag er eksperter i fadmodningsteknikker, og har i mange år eksperimenteret med brugen af forskellige typer af fade herunder med fokus på træets densitet, friskhed, rotationsteknikker af tønder og ikke mindst kortere og mere intense modningsperioder – og denne aftapning er et resultat heraf.

Rommen her er destilleret i juli 2019 og lagt på fad måneden efter, hvorefter den er modnet på nye franske fade og ex-cognac-tønder frem til november 2020. Dette giver en samlet modningsperiode på kun 16 måneder, og alligevel har rommen en hamrende mørkerød og flot farve. Kun 4250 flasker er der blevet tappet.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Næsen byder på røde frugter herunder blomme og kandiseret æble. Det dufter markant ældre end det rent faktisk er, og det er jo ganske imponerende! Yderligere lakrids, brunt sukker og et stort fadpræg.

Smag

Kakao, kaffe, nelliker, lakrids og samtidig en ung friskhed – men harmonisk.

Smagen er determineret og lækker, om end en smule endimensionel og kort i eftersmagen. Jeg er ganske imponeret over hvor langt Karukera er nået på blot 16 måneder med denne rom. Eftersmagen er præget af ristede kaffebønner og bitter, mørk chokolade.

Bedømmelse

Vi er imponeret over dette ”eksperiment”, da det er et vellykket et af slagsen. Man forstår godt, hvorfor de holder disse ”modningsteknikker” hemmelige. Sjældent har vi smagt noget rom så ungt, som samtidig smager så gammelt. Ofte har vi smagt ung rom, hvor producenten har forsøgt at ”pumpe” rommen med egetræssmag og i mange af disse tilfælde har vi været meget lidt imponeret, da den generelle smagsoplevelse her IKKE har været i balance. Men der er balance i Karukera Rhum Agricole L’Expression 45 på trods af kun 16 måneder på fad.

Godt lavet, Karukera!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guadeloupe
625 DKK
45%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Yderligere lakrids, brunt sukker og et stort fadpræg.


Kakao, kaffe, nelliker, lakrids og samtidig en ung friskhed – men harmonisk.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet