Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
86 point

Plantation Rum 2005 Fiji Aged 15 Years 50,2 %

Anmeldt d. 01-02-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #125: Plantation Rum er et uafhængigt rommærke med en vis dynamik. De har naturligvis deres kerneserie som bl.a. indeholder ’3 Stars White Rum’ og ’Original Dark Rum’, men derudover frigiver det franske firma tit og ofte spritnye ting. At de bliver ved med at røre i gryden er med til at holde brandet i live hos de mange inkarnerede romdrikkere verden over, og nu har Plantation Rum altså endnu engang frigivet ny og spændende rom. Denne gang har det kendte brand samtidig formået at forny deres ellers velkendte vintage-serie i en meget positiv retning.

Den anden rom vi anmelder i serien, som indeholder fire nye aftapninger fra henholdsvis Barbados, Fiji, Jamaica og Peru, er rommen fra stillehavsøgruppen, Fiji. Rommen er kontinuerligt destilleret på South Pacific Rum Distillery i 2005, baseret på sukkerrørsmelasse, modnet i 14 år i Fiji i ex-bourbontønder og yderligere 1 år i Frankrig på ex-cognactønder. Rommen indeholder endvidere 4 gram sukker pr. liter, er tappet ved en flot alkoholprocent på 50,2 % og i alt sammensat af rom fra 28 forskellige tønder. En såkaldt ’One-time Limited Edition Rum’.

Vi fejlinformerer i videoen om indholdet af sukker og destillationsmetoden. Beklager.

Godt, det var så alt det tekniske – lad os se hvad den kan.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Lette og friske elementer. Vanilje, bagt pærer, generelt masser af frugt. Den er lettere støvet også og minder os lidt om rom fra Cuba, bare mere frugtig og mindre præget af egetræ. En dejlig let tilgængelig rom.

Smag

Krydret smagsprofil, pæn alkohol, modent men samtidig friskt. Sødme er der, men det er bestemt ikke overgjort. Efter lidt tid kommer flødekaramel til syne.

Bedømmelse

Rom fra Fiji er noget som vi holder ret meget af. Markedet er ikke oversvømmet med Fiji-rom, og det bliver det sikkert aldrig, da der kun findes én romproducent derude langt fra alt ting. Men rommen fra Fiji har stort set altid noget at byde på, når vi endelig kommer omkring den. Denne rom har måske ikke den ’klssiske Fiji-romprofil’ kørende for sig, men til gengæld er rommen gammel og moden. Det er helt klart rommens force. Der er lavet mere spændende rom på Fiji som tilmed også har været yngre, men det lette destillat og alderen får tingene til at gå op i en højere enhed.

Ganske pæn og ukompliceret smagsoplevelse.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Fiji
699 DKK
50,2%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vanilje, bagt pærer, generelt masser af frugt.


Krydret smagsprofil, pæn alkohol, modent men samtidig friskt.

Brugerbedømmelser: 78/100 (4 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet