Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
69 point

Ron Esclavo Solera 12

Anmeldt d. 30-05-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Duften vil jeg betegne som sprit klædt i sukker. Det skal forstås således, at jeg dufter en meget ung rom, som dog har en vis sødme. Det er ikke en kæmpe stor oplevelse… Dog finder jeg mandler, blomme, brunt sukker og abrikos. Rommen har helt klart godt af at stå 15 min i glasset for at slippe af med spritten.

Smag

Smagen mangler afrunding. Min umiddelbare vurdering er, at det minder lidt om en meget ung og ufærdig udgave af Opthimus Rum

Bedømmelse

Drengene fra importfirmaet ”1423 – World Class Rum” har fået produceret en privat label rom på Den Dominikanske Republik. Det er romproducenten Oliver & Oliver, der står bag blendet, som holder en solera-årgang på 12 år. Det vil sige, at rommen er blevet blended af forskellige årgange, hvor 12 år er det ældste rom i blandingen. Selvom flasken måske holder prisen sådan nogenlunde, så er jeg lidt skuffet over indholdet. Jeg havde forventet lidt mere af Oliver & Oliver, som ellers er en af mine favoritter, når det gælder romproducenter. Duften er sprittet og smagen er fladere end forventet. Til næsten 300 kr. kan jeg finde mange flasker, jeg hellere ville drikke. Hvis man skal sætte en fair sammenligning op så kan man bruge Cubanacan Reserva Familiar 12 Años. Dette er ligeledes en solera-rom, den holder samme alder, ca. samme pris og så er den tilfældigvis også produceret af Oliver & Oliver. I Cubanacan Reserva Familiar 12 Años synes jeg, at smagen er større og spritten er mindre. Der er ikke en KÆMPE forskel, men forskellen er dog mærkbar. En af de væsentligste forskelle på de to produkter vil jeg mene er eftersmagen og duften. Duft og eftersmag er begge noget mere sprittet og noget mindre afrundet i Ron Esclavo. Alt i alt en nogenlunde rom til en fair pris.

Skrevet af: Lasse Jakobsen d. 04-05-2016 11:29

Jeg har haft fornøjelsen af at smage alle tre batch fra Esclavo (12- 15- og 23-års).
Jeg vil til enhver tid anbefale at man prøver den på 23 år. 
Jeg var på ferie med et par venner og vi købte 23-åren og en zacapa 23 års. Esclavoen var meget mere smagfuld en Zacapaen. 
12'eren er rigtigt nok lidt svag, 15'eren blev betegnet som en dame-rom, da den er meget sød, men 23'eren var virkelig smooth og perfekt.

Jeg skal ud og have købt mig en 23-års :)

Skrevet af: Jesper Skov d. 03-01-2018 02:21

Jeg vil give dig helt ret i at den er lidt "flad" i smagen og at der er mere sprit end krydderi i smagen. Jeg vil dog anbefale at man prøver en Ron Esclavo XO Cask. Selv om den er på 65% alc. syntes jeg at smagen og krydderierne kommer meget mere frem og det er virkelig en rom man kan nyde længe. 

Skrevet af: Elbæk d. 17-12-2021 21:56

Ron Esclavo 12 40% er i min oplevelse den mindst interessante af de varianter man får i Ron Esclavos gavæske med tre 200 ml. flasker (de to andre er Gran Reserva 40% og XO 42%). Men, med sit indhold af både sukkerrørsjuice og melasse baseret rom, så er den ikke helt uinteressant som en "one rum" løsning til en mai tai. Man savner lidt Jamaica pot still smagsnoter, men bortset fra det, så producerer Ron Esclavo 12 en mere end gennemsnitlig mai tai - om den her klarer det bedre end Plantation Original Dark er jeg dog ikke sikker på, dén byder i det mindst ind med en lille (bitte) smule Jamaica. Til den proverbiale "tur i sommerhuset" vil jeg nok altid foretrække en flaske Original Dark frem for Ron Esclavo 12.