Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
87 point

Foursquare Port Cask Finish

Anmeldt d. 20-05-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Umiddelbar kokos, vanilje og en frugtig vinsødme. Måske finder jeg også fersken i næsen? Den glatte og smøragtige næse er ej heller at se uden om. En virkelige interessant duft og giver lyst til mere.

Smag

Sødmen er overvældende, når man tænker på, at vi har at gøre med en rom, hvor der ikke er tilsat sukker. Det er naturligvis ikke sukkersødme, men en frugtig og imødekommende sødme, som hænger godt og længe i munden. Yderst velsmagende og uden tvivl et af de bedste udtryk, som er kommet ud af Foursquare overhovedet. Det giver rigtig god mening, hvorfor denne rom har oplevet så stor medvind herhjemme.

Hvis jeg skal pensle smagsnuancerne lidt mere ud, så finder jeg ligeledes kokos, vanilje og egetræ i smagen samtidig med, at der også kommer flødekaramel. Rommen slutter af med en bittersød chokoladesmag. Meget nuanceret og elegant!

Bedømmelse

Det er igen blevet tid til en anmeldelsen af en såkaldt “best buy rum”. Altså en flaske, hvor du får exceptionelt meget rom for pengene.

Foursquare Port Cask Finish Rum har lagret i hele ni år. Første tre år på klassiske bourbonfade, hvorefter den er blevet “afsluttet” på portvinsfade i hele seks år. Grunden til, at jeg skriver “afsluttet” i citationstegn er natuvligvis pga. den meget lange “finish”. Normalt, når man snakker om en finishlagring, vil der være tale om 1-2 år i rommens sidste lagringsperiode, men her har man valgt at gribe det lidt anderledes an. Det ville nok være mere passende at skrive, at det var en port cask rom med en bourbon start. “Foursquare Port Cask Rum Bourbon Start”. Nå spøg til side. På etiketten er også angivet fadtyper anvendt under lagringen, lagringstid, blendnummer samt aftapningsmåned. Masser af info på flasken, hvilket er super fedt, men måske ikke den mest prangende etikette - den ser billig ud, og det tror jeg også på, at den har været, for her betaler man bestemt ikke for en fancy flaske med en poppet etikette samt en søgt markedsføringshistoie. Nej, her betaler du for rommen!

Hvordan, Richard Seale på Foursquare Distillery kan producere en flaske til denne pris og samtidig tjene penge på det, er mig ubegribeligt. Lad mig lave regnestykket for dig. Flasken koster 300 kr. i udsalgspris hos din vinhandler. Vinhandleren vil typisk gange flaskens indkøbspris med 1,8, hvilket vil sige, at flasken købes af vinhandleren til omkring 165 kr. Heraf går der ca. 40 kr. til staten i spiritusafgift. Vi er på ca. 115 kr. når vi har taget omkring 10 kr. fra pr. flaske til transport fra Barbados til Danmark, samt andre udgifter. Nu skal importøren tjene penge, måske vil man i dette tilfælde tjene 40 kr. på sådan en flaske som denne, hvilket vil sige at vi nu er nede på 75 kr. Heraf skal Foursquare have dækket deres produktionsomkostninger dvs. løn til personale, veligeholdelse af destilleringsapparater, melasse, gær, vand, fade, ovs. osv., samt vente 9 år på at få investeringen hjem igen ...og samtidig tjene penge på hver solgte flaske.

Jeg synes, at det er imponerende, at man kan lave så velsmagende et glas rom til den pris. Det er sjældent jeg finder en rom til 300 kr. i udsalgspris, som jeg rent faktisk finder interessant. Undskyld jeg bander, men det er fandme godt gået! Foursquare Port Cask Finish får mine varmeste anbefalinger.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Barbados
300 DKK
40%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Umiddelbar kokos, vanilje og en frugtig vinsødme samt fersken.


Kokos, vanilje og egetræ i smagen samtidig med, at der også kommer flødekaramel. Rommen slutter af med en bittersød chokoladesmag. Meget nuanceret og elegant!

Brugerbedømmelser: 88/100 (34 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet