Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
76 point

Great Dane Rum Barrel Aged

Anmeldt d. 08-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

De fleste danske romdrikkere har hørt om Skotlander Rum, som uden tvivl har været den mest fremtrædende danskproduceret rom på markedet, siden dansk rom blev en ting. Skotlander Rum er anført af Anders og Titte Skotlander, og er et firma som særligt har gjort sig bemærket for deres danskdestilleret rom, produceret på Nordisk Brænderi i Fjerritslev. Men de sælger også andet rom end dansk rom, under navnet ”Great Dane Rum”.

Great Dane Rum Barrel Aged er deres modnede entry-level aftapning i serien. Rommen består af en bred vifte af destillater fra henholdsvis Guatemala, Den Dominikanske Republik, Barbados, Jamaica og Panama. Desværre oplyses de specifikke destillerier ikke, men vi ved dog, at rommen er blevet modnet i brugte bourbonfade mellem tre og otte år, inden det er blevet fragtet til Europa. Slutteligt er blendet modnet på brugte fade, som tidligere har indeholdt Skotlander Rum.

Det oplyses at rommen er tilsat 20 gram sukker pr. liter. Min egen hydrometermåling viser dog en anelse mindre.

Duft

Chokolade, ristet kaffe, tørret frugt, lette ester-noter og Nesquik-kakaodrik. Der gemmer sig en ikke-integreret alkoholfornemmelse på næsen, men ikke noget der stikker vanvittigt meget ud. Duften indikerer at der findes rom fra Jamaica i blendet, dog meget svagt.

Smag

Rommen går ret sødt ind, men alligevel med en OK balance. Den smager virkelig meget af kakao og chokolade, ja, Nesquik-kakaodrik for at være helt specifik. Der er faktisk også nogle flotte syrlige noter i smagen, som går godt i spænd med den meget tunge sødme. Ikke nok med, at der er tilsat sukker, så har rommen i sig selv også en masse kraftige sødmeassociationer. Det er en rom med et meget kraftigt bællepotentiale.

De smagsmæssige elementer viser mest af alt et smagsmæssigt billede tegnet af rommen fra Guatemala, Den Dominikanske Republik og Panama. Barbados-rommen, så vel som rommen fra Jamaica kan stort set ikke identificeres i smagen, men det betyder ikke, at de to elementer ikke er med til at præge smagen.

Bedømmelse

På Skotlanders hjemmeside skrives der, at man får ”En klassisk sød rom i caribisk stil med et strejf af dansk verdensklasse”. Det omtalte strejf af dansk verdensklasse er i forbindelse med afslutningen på Skotlander-romfadene. Dette må være et meget lille strejf, for dét fornemmer jeg på ingen måde. Det er nok mest af alt en lidt søgt forbindelse til det danske, mere end en reel forbindelse til smagen. Nok om det.

Jeg synes virkelig, at Anders Skotlander er sluppet godt omkring dette produkt, særligt taget prisen i betragtning. Det er på ingen måde stor rom, men det skal det heller ikke være til 300 kr. Det er ung rom med en god del sukker tilsat, men alligevel smager det godt. Så har du en sød tand, og vil du gerne have en ukompliceret rom som alle kan drikke, så nap en flaske Great Dane Rum Barrel Aged.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Blandet
300 DKK
40%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Chokolade, ristet kaffe, tørret frugt, lette ester-noter og Nesquik-kakaodrik.


Nesquik-kakaodrik, syrlige noter og chokolade.

Brugerbedømmelser: 81/100 (7 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet