Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
82 point

HSE Black Sheriff American Barrel Rhum

Anmeldt d. 02-05-2019 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #72: HSE (Habitation Saint Etienne) er et rommærke fra Martinique, som udelukkende fadlagrer og blendere. Der er altså ikke noget destilleri på stedet, da de køber al deres rom fra et nærliggende destilleri ved navn Distillerie du Simon. Dette destilleri leverer ligeledes rom til fx Clément. HSE bruger al deres energi på at lagrer det rom, som de får fra Simon, hvilket man sagtens kan smage. De har mange forskellige ”finish”-aftapninger i sortiment, som er blevet efterlagret på brugte vinfade mv.

Da Black Sheriff kommer fra Martinique, er dette ensbetydende med at den er gæret og destilleret på friskpresset sukkerrørssaft frem for melasse. Kombineret med en mindre effektiv destillation betyder dette, at rommen er mere smagsholdig end så meget andet rom på markedet. Black Sheriff Rhum er fadlagret imellem 3-4 år på helt nye amerikanske egetræsfade. At fadene ikke er brugt før, har en stor effekt på rommens smag. Normalt ser man, at rom bliver lagret på fade som tidligere har indeholdt bourbon.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Der er masser af brændte elementer i duften. Vanilje, egetræ, karamel og kokos, som de bærende elementer. Underneden findes en tilbagetrukket syrlig friskhed, som stammer fra grunddestillatet. Du er dog ikke i tvivl om, at dette er en agricole-rom, men det amerikanske egetræ er klart hovedpersonen her.

Smag

Det er meget blødt med karamel-noter og godt med sødme. Det er tydeligt at fadet også spiller en hovedrolle i smagen. Vanilje og karamel er meget fremtrædende, hvor den friske og syrlige romsmag er trykket lidt i baggrunden. Er man til smagen af fad frem for smagen af sukkerrør, så skal man prøve dette glas rom.

Bedømmelse

Det er en rigtig lækker ”bællerom”, som ikke gør nogen fortræd. Det er en af de sødere og lettere tilgængelige aftapninger, fra den ellers tørre og udfordrende ø, Martinique. Den er ikke vanvittig kompleks og faktisk ret endimensionel, men det den byder ind med fungerer. Det er tydeligt at grunddestillatet er af høj kvalitet, men den korte og intensive fadlagring på frisk, amerikansk egetræ gør at smagen mest af alt bliver præget af netop egetræ. Det ”skjuler” rommens friskhed. Hvis man ikke har stiftet bekendtskab med rom fra Martinique før, så kunne dette godt være et bud på en Martinique opstarter.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
349 DKK
40%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vanilje, egetræ, karamel og kokos, som de bærende elementer.


Vanilje og karamel er meget fremtrædende, hvor den friske og syrlige romsmag er trykket lidt i baggrunden.

Brugerbedømmelser: 82/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet