Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
71 point

Pacto Navio Single Distillery Cuban Rum

Anmeldt d. 02-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Der findes en god håndfuld destillerier på Cuba, hvor San José Distillery er øens største. Her laves Havana Club, som tilmed er øens mest udbredte rommærke. Havana Club stammer helt tilbage til 1878, og er siden de tidlige 1990’ere blevet udbredt i det meste af verden, i samarbejde med franske Pernod Ricard.

Pacto Navio Rum er det seneste skud på stammen fra Havana Club. Selvom rommen ikke brander sig stort på, at være en del af Havana Club, så er den ikke desto mindre udviklet af folkene bag det kendte cubanske rombrand.

Rommen er opkaldt efter en handelspagt som blev indgået mellem landene i Europa. Denne pagt åbnede igen op for samhandel mellem kolonimagterne, og Frankrig påbegyndte derved eksport til den spanske koloni, Cuba. Alt dette skete efter Napoleon tabte slaget ved Waterloo den 18. juni 1815.

Pacto Navio Single Distillery Cuban Rum er en sammensmeltning mellem sød, fransk vin og cubansk rom. Man har importeret vintønder til Cuba, som tidligere har indeholdt sauternes, og brugt disse i modningsprocessen af denne rom.

Efter at have smagt rommen, har jeg lavet en hydrometermåling af den, og denne indikerer en tilsætning af sukker på 15 gram pr. liter.

Duft

Der er ingen tvivl om, at denne rom har en vinøs duft, og man kan klart dufte sauternes-vinen. Den har et meget sødt præg af honning, melon og tørret abrikos – det dufter af sauternes. Og det er en god ting, når nu rommen slutteligt har modnet på sådanne fade.

Bag sødmen har rommen en let, krydret karakter, som er typisk for den cubanske romstil.

Selvom rommen har sødmefulde noter, så er duften ikke kvalmsød eller på anden vis syntetisk. Den dufter helt naturligt og harmonisk. Når det er sagt, så mangler den helt bestemt kompleksitet og dybde, men duften er klart hvad man kan forvente, af en rom som ikke koster mere end 350,-.

Smag

Rommen går sødt ind og åbner op for krydderierne efterfølgende. Den har en direkte skarphed på alkoholen, som i første omgang ikke virker særligt velintegreret. Det er en let om, som ikke byder på tunge smagsnoter og stor fylde, men det skal men heller ikke forvente af en rom fra Cuba. Cubansk rom er let, og sådan skal det være.

De samme noter som kommer i duften, findes også i smagen: honning, melon og tørret abrikos. Udover det findes der også lette noter af mælkechokolade og orangeskal.

Bedømmelse

Cubansk rom er en sjov ting. Cubansk rom er nok den bedst kendte rom, i den brede befolkning, og mon ikke at Havana Clubs enorme produktionskapacitet, øens størrelse og Fidel Castro har noget med det at gøre? Det er i hvert fald ikke kvaliteten på øens rom, som har gjort dette stort. Cubansk rom er over en bred kam kedeligt, hvis du spørger mig, men Pacto Navio bringer noget nyt og anderledes med til bordet. Vinfade i den cubanske romproduktion er noget nyt, som jeg hilser yderst velkommen. Savner jeg en udpræget smag af sukkerrør? Ja, det kan du bande på, at jeg gør, og det gør jeg altid når jeg drikke rom fra Cuba. Så intet nyt under solen, dér.

Skal du købe Pacto Navio Single Distillery Cuban Rum? Ja, hvorfor ikke. Køb den, smag på den, og hvis det ikke lige er dig, så kan jeg forsikre dig for, at den smager forrygende i en Old Fashioned. Jeg vil dog hellere drikke Havana Club Selección de Maestros, hvis valget står mellem de to flasker.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Cuba
350 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Honning, melon og tørret abrikos.


Honning, melon, tørret abrikos, mælkechokolade og orangeskal

Brugerbedømmelser: 86/100 (10 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet