Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
83 point

Admiral Rodney HMS Royal Oak Rum

Anmeldt d. 19-07-2018 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #39: Måske kender du allerede brandet Admiral Rodney Rum. Den klassiske 12-år-gamle rom fra St. Lucia har fået et ansigtsløft, nyt navn og ikke mindst to brødre. Den klassiske Admiral Rodney Extra Old Rum hedder nu HMS Royal Oak Rum, og er nu den næstældste i serien.

Den nye serie hædrer den engelske sejr ved ”Battle of the Saints” tilbage i 1782 - anført af Admiral George Rodney. De nye aftapninger tager navn efter tre skibe som deltog i slaget, og som alle udmærkede sig ved at bryde linjen i den franske flådestyrke – aktioner som var med til at føre englænderne til sejr.

St. Lucia Distillers står bag Admiral Rodney HMS Royal Oak Rum, som er en lettere rom destilleret på deres kontinuerlige coffey-kolonne. De trækker rommen ud på det nederstmulige trin i kolonnen ved 93% alkohol. Blendet består af destillater som har fadlagret mellem 7-12 år på ex-bourbon-fade.

Alle tre udgaver, HMS Princessa (5-9 år), HMS Royal Oak (7-12 år) og HMS Formidable (9-12 år) består af den samme basis-rom, hvor kun én ting varierer, nemlig modningsperioden. Ingen tilsat sukker. Det bliver spændende at se om rommen bliver bedre med alderen.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

En pæn egetræsfornemmelse i næsen. Citrus, bergamotte, kokos, en anelse krydret i profilen. Flot, flot duft af appelsin efter lidt tid i glasset.

Smag

En skøn og olieret mundfølelse, alkoholen prikker dejligt på tungen. Den er faktisk meget krydret på smagen – det smager rigtig dejligt. Meget positivt overrasket på trods at den ”lave” alkoholprocent. Det er denne rom i serien, hvor balancen ”over-all” er bedst.

Bedømmelse

Der er bestemt her man får mest rom for pengene, når man ser på Admiral Rodney-serien. Godt nok er denne rom ikke lige så koncentreret som dens storebror ” HMS Formidable”, men den er til gengæld den bedste når man kigger på blanacen ift. smage og sødme vs. tørhed.

Desværre har man valgt at flaske serien ved 40% alkohol, og det er en skam. 44-46% alkohol ville have gjort underværker, da rommen smager lidt ”vandet”. Den mangler kraft, selvom smagen er god. Der kunne bare godt have været MERE smag, og der skyder jeg skylden på alkoholprocenten.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

St. Lucia
499 DKK
40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Citrus, bergamotte, kokos, en anelse krydret i profilen. Flot, flot duft af appelsin efter lidt tid i glasset.


En skøn og olieret mundfølelse, alkoholen prikker dejligt på tungen. Den er faktisk meget krydret på smagen – det smager rigtig dejligt.

Brugerbedømmelser: 84/100 (5 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet