Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
83 point

Rum Nation Jamaica 5 Years Old Oloroso Finish Rum

Anmeldt d. 06-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

I 1999 startede italienske Fabio Rossi rommærket Rum Nation. Samme år kom Plantation Rum til verden - et stort år for rom, må man sige. Sidste år kunne de to firmaer fejre tyve års jubilæum – to firmaer som langt hen ad vejen ligner hinanden. Konceptet med Rum Nation (såvel som Plantation Rum) er at tappe rom som er typisk for den region/det land hvori rommen er produceret. Det er ikke længe siden, at danske MacY overtog Rum Nation-brandet fra Fabio Rossi, som dog stadigvæk står bag med Ron Millonario.

Selvom oprindelsesdestilleriet ikke bliver nævnt ved navns nævnelse, så står der på bag-etiketten, at denne rom kommer fra St. Catherine på Jamaica. Derfor kan destilleret bestemmes til at være Worthy Park Estate. Rommen er blevet modnet på destilleriet indtil det er fragtet til Europa, hvor det har fået yderligere 15-18 måneder på brugte sherryfade af typen Oloroso (og en mindre del på Pedro Ximenez). Rommen er blevet tappet ved kompromisløse 50 % alkohol – et kvalitetsmæssigt, meget afgørende, valg fra producentens side. Dette er deres Release 2019.

Da Rum Nation er kendt for at tilsætte sukker til deres aftapninger, så har jeg lavet en hydrometermåling af denne rom, som indikerer en tilsætning af sukker på ca. 5 gram pr. liter. Tilsætning af sukker er sjældent noget som bruges i rom fra Jamaica. Det skal siges, at min måling ikke er 100 % præcis, og at der kan være udsving, som særligt er mærkbare i lave ende af skalaen.

Duft

Rommen er HELT tydelig fra Jamaica. Der er ikke noget tvivl om, at rommen er født og opvokset på Worthy Park Estate. Der er samtidig heller ikke nogen tvivl om, at rommen er blevet modnet på sherryfade. Rommen OSER af tropiske frugter, som kommer fra de lange gæringer af sukkerrørsmelasse, som Jamaica er kendt for. Yderligere byder næsen på rosin, dadler, nødder, balsamico, læder og tobak – karaktertræk som kommer fra sherryfadene. Heldigvis er der ingen spor af svovl, på denne rom. Det er noget som nogle gange forekommer i rom efterlagret på sherryfade.

Rommen vil virkelig gerne op af glasset, og alkoholprocenten er perfekt skåret ved 50 %. Dejlig duft!

Smag

I smagen har vi masser af sødme ved første indtag, men det lægger sig efter få sekunder, hvorefter man sidder tilbage med masser af sødme og smagselementer. Smagen er brændt og byder på tropiske frugter, lakrids, melasse og tørrede frugter. At der findes en lille smule sukker i rommen, fornemmes stort set ikke. Måske en lille bitte smule, men det er i hvert fald ikke noget som ødelægger smagsindtrykket overhovedet, særligt ikke med den høje alkoholprocent.

Eftersmagen er ikke superlang, men den er der - og den er god.

Bedømmelse

Jeg synes virkelig at dette er en god rom, og jeg har længe gerne ville lave en anmeldelse af den. Det er et af de bedste produkter i sin prisklasse, så enkelt kan det siges. Man får enormt meget rom for pengene! Man får tre meget vigtige ting, som ikke altid er en selvfølge, når man ser på romprodukter i denne prisklasse:

1) Man får et godt og gennemarbejdet batch-destillat, som virkelig smager igennem.
2) Man får en eftermodning på sherryfade, rent faktisk smager igennem.
3) Man får en højere alkoholprocent, som i sidste ende også giver en højere smagskoncentration.

Rum Nation Jamaica 5 Years Old Oloroso Finish Rum får mine varmeste anbefalinger.

Skrevet af: RoMads d. 26-11-2021 20:49

Det er første gang jeg nyder en Worthy Park 👍🙂

Jamaica
350 DKK
50%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Tropiske frugter, rosin, dadler, nødder, balsamico, læder og tobak.


Tropiske frugter, lakrids, melasse og tørrede frugter

Brugerbedømmelser: 82/100 (6 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet