Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Oskar Davidsen 74,5% Old Jamaica Rom 1950-1960

Anmeldt d. 25-07-2018 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #44: Det sker i ny og næ, at man falder over et lille stykke historie på flaske. Senest skete det da Morten Roll (et medlem af Romhatten Forum) postede et billede af en gammel rom fra Jamaica. Morten var så venlig at svinge forbi med en lille smagsprøve, og det skulle naturligvis anmeldes.

Morten fortæller, at han fandt rommen hos sin bedstemor, og hun kunne fortælle at den har stået i skabet siden et sted mellem 1950-1960. Den har altså stået i skabet i mindst 58 år – eller nærmere ligget. Det er tydeligt at se på korkproppen, at flasken ikke er opbevaret helt optimalt. Det har helt sikkert givet en øget fordampning i flasken.

Oskar Davidsens Old Jamaica Rom 1950 1960 6

Vi ved ikke noget om flasken, men kan se på etiketten at den er tappet ved 74,5% alkohol. Vi noterer os desuden at den er fadlagret, dels fordi der står ”Old Jamaica Rom” på etiketten og naturligvis fordi at rommen har en meget flot og mørk (naturlig) farve – en farve som sagtens kunne være kommet via fadlagring. Hvor gammel den er, kan vi kun gætte os til igennem en smagning.  

Det er sjældent at vi er faldet over en velsmagende rom fra denne periode. Ofte ser man nemlig at rom som er flasket fra starten og op til midten af 1900-tallet er sprut som er tilsat krydderier – ikke just noget som vi synes er helt vildt spændende. Så forventningerne var store til denne aftapning – men de lave forventninger blev bestemt gjort til skamme.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Wauw, en flot Jamaica-duft. Fersken, grøn banan, ananas, appelson, hindbær – enormt frugtigt. Den har bestemt et højt ester-niveau, som man er ikke et sekundet i tvivl om hvor den er fra. Det dufter virkelig godt.

Smag

Skarp, men med SÅ meget smag! Monster koncentreret og samtidig velsmagende. Det havde vi ikke forventet. Den frugtige kompleksitet er altoverskyggende i dette glas. Den smager lidt af en sodavandsis – måske Champagnebrus eller Filur?

Bedømmelse

Vi troede at vi skulle til at drikke bras. Vi havde ingen forventninger. Overhovedet. Men hold nu op, hvor blev vi taget med bukserne nede. Det smager jo vanvittigt godt!

Hvis vi skal gætte på hvilket destilleri det kommer fra, så må buddet være på Appelton Estate, Jamaica.

Hvis vi skal gætte på en alder, så lader vi på noget som er ca. 12-15 år gammelt. Måske ældre.

Mange tusinde tak til Morten Roll, som var så venlig at komme forbi med flasken, så vi kunne smage disse vanvidsdråber.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jamaica
5000 DKK
74,5%
75 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Wauw, en flot Jamaica-duft. Fersken, grøn banan, ananas, appelson, hindbær – enormt frugtigt.


Den frugtige kompleksitet er altoverskyggende i dette glas. Den smager lidt af en sodavandsis – måske Champagnebrus eller Filur?

Brugerbedømmelser: 78/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet