Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
82 point

Smith & Cross Traditional Jamaica Rum

Anmeldt d. 30-05-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Denne rom dufter FANTASTISK! Med 57 % alkohol brager der indtryk fra det lille glas og op i min næse. Jeg tænker med det samme på grillet banan med brun farin og et skvæt rom. Rommen er overraskende ift. at den ikke fornemmes så ung, som den egentligt er.

Smag

Alkoholen buldrer derudad ved første indtryk, og man er lige ved at falde ned af stolen, men så løftes alkoholsløret lige så stille fra smagsnuancerne og masser af indtryk kommer frem. Igen brændt banan og brun farin, men umiddelbart efter bliver det fulgt op af tropiske frugter og gummi.

Hvis alkoholen bliver for voldsom er det ikke en dødssynd at tilføje lidt vand, på denne måde vil man kunne udforske andre afkroge af rommens smagsprofil.

Bedømmelse

Så er vi kommet til den sidste anmeldelse i rækken af såkaldte “best buy rums”. Jeg har på det seneste lavet tre bud på rom, hvor man får vildt meget for pengene, og denne jamaicaner er ingen undtagelse.

Blendet i Smith & Cross Traditional Jamaica Rum indeholder udelukkende rom af typerne Wedderburn og Plummer. Dette er højester pot still-destillater, berømte for deres karakter, præget af eksotiske frugter, herunder brændt banan samt mørke krydderier. Wedderburn og Plummer er to af de fire betegnelser, briterne havde for jamaicarom, og det er de to næstmest esterholdige romtyper. Den mest esterholdige kaldes Continental Flavoured og den mindst esterholdige Common Clean.

På Jamaica har man haft tradition for at anvende naturligt gær i en lang gæringsproces, som har haft stor betydning for den krop og smag, som rom fra Jamaica har. Slutresultatet er en rom med en fyldig og meget speciel karakter. Smith & Cross’ Plummer & Wedderburn er en blanding af lige dele Wedderburn og Plummer. Rommen er endvidere fadlagret i mellem et og tre år på amerikansk hvideg. Masser af procenter og masser af smag!

Du skal være opmærksom på, at dette ikke er en dram for nybegyndere, så er du på udkig efter en god starterrom med masser af sukkersødme, så er det bestemt ikke her, du skal starte. Er du derimod en lidt mere garvet romnyder, som allerede har stiftet bekendtskab med den fænomenale jamaicanske highester rom, så bare gå til den! Du vil ikke blive skuffet!

Til en pris på mellem 250-300 kr. må dette konstateres at være noget af det bedste og mest potente rom fra Jamaica derude. Denne rom bringer bestemt noget med til bordet!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jamaica
299 DKK
57%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Jeg tænker med det samme på grillet banan med brun farin og et skvæt rom.


Igen brændt banan og brun farin, men umiddelbart efter bliver det fulgt op af tropiske frugter og gummi.

Brugerbedømmelser: 76/100 (23 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet