Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
65 point

Rocky Island 373 Oak Aged Rum

Anmeldt d. 29-11-2022 af Mads "Romhatten" Heitmann

I dag vil jeg kigge nærmere på endnu en danskproduceret rom – eller i hvert fald en delvist danskproduceret rom. Flasken er fra Bornholm Spirits som startede op i 2021, og som holder til i Nexø på øen i søen. Fabrikken laver primært snaps, akvavit, gin og vodka, men altså nu også rom.

Selvom der på etiketten står ”PRODUCT OF DENMARK”, så lad dig ikke snyde. Der ér tale om en blanding af importeret rom fra de tre lande Nicaragua, Guatemala og Trinidad & Tobago, og altså ikke rom destilleret på Bornholm. Bornholm Spirits oplyser at rommen i alt er modnet i tre år, men informerer ikke om rommen evt. er modnet helt eller delvist på deres fabrik i Danmark.

Hvorfor hedder rommen ”373”, tænker du? På bagetiketten beskrives det at 3 står for ”tre blends”, 7 står for ”syv smagsnoter” og 3 står for ”tre lande”. Lad os se, om vi kan finde de syv omtalte smagsnoter…

Min hydrometermåling af denne rom indikerer desuden en sukkertilsætning på ca. 7 gram pr. liter.

Duft

Rommen dufter stille og roligt af brun farin, vanilje, karamel og karamelliseret appelsin. Den har på trods af kun 37,5 % alkohol en lidt ”rå” alkoholfornemmelse i næsen. Denne damper dog af efter nogle minutter i glasset…

Smag

Rommen skulle gerne smage af de før omtalte syv smagsnoter, herunder chokolade, kokos, fad, vanilje, kaffe, bark og læder. Det er i hvert fald hvad producenten skriver på etiketten.

Jeg kan være med så langt, at rommen smager af chokolade, kokos, fad, vanilje og med lidt god vilje kaffe, men bark og læder finder jeg ikke. Jeg tror aldrig at jeg i mine 15 år som romnyder har fundet ”bark” som smagsnote i en rom. En gang skal jo være den første, men det var ikke i dag.

Rommen fejler ikke noget, men spændende er den ikke. Den bringer dog lidt mørk dybde (moden blomme) med til bordet, og er egentlig pænt balanceret ift. sødme og alkohol.

Eftersmagen er meget kort hvilket naturligvis skyldes den lave alkoholprocent, men også den unge alder og ikke mindst de tynde destillater fra de tre destillerier som alle leverer multi-kolonne-destilleret rom uden den store tyngde. Til nørderne er der tale om destillerierne som laver Flor de Caña, Ron Zacapa og Angostura.

Bedømmelse

Jeg havde ikke de helt store forventninger til dette produkt, dels pga. den meget lave pris. Det er sjældent at man til 249 kr. kan få et særligt spændende romprodukt, og 249 kr. er hvad Rocky Island 373 Oak Aged Rum koster på Bornholm Spirits eget website. Men er den pængene værd? Ja, det synes jeg egentlig. Man får en pæn flaske, en anderledes etikette og noget indhold som kan drikkes, om end alkoholprocenten er noget uambitiøs.

Det er en ret simpel rom som ikke bringer det helt store til bordet, og du får ikke noget, som du ikke har smagt 100 gange før. Men til 249 kr. så kan man da godt støtte en dansk up and coming producent.

Jeg håber at Bornholm Spirits i fremtiden vil forsøge sig med en reel danskproduceret rom.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Blandet
249 DKK
37,5%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Brun farin, vanilje, karamel og karamelliseret appelsin.


Moden frugt, chokolade, kokos, fad og vanilje.

Brugerbedømmelser: 65/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet