Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
72 point

Rum Company Aficionado

Anmeldt d. 10-06-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Den dufter af meget sød brændt karamel - overdrevet meget faktisk! Det er ikke en speciel behagelig oplevelse at sidde med næsen i glasset. Den går på en eller anden underlig måde meget støvet ind i næsen. Hvis man leder længe nok, så er der måske også noget lakrids og mokka at spore.

Farven er helt mørk. Den er ikke bare helt mørk, men faktisk sort - allerede her er jeg skeptisk. Der findes meget få drikbare rom i verden, der har denne farve naturligt, så hvorfor overdrive på denne måde?

Smag

Der er styrke i rommen, som har en nogenlunde kraftfuld smag af chokolade. Når chokoladesmagen forsvinder, kommer der lidt tørrede frugter og eg frem på paletten. Rommen flader herefter ud og eftersmagen er uinteressant og svag. Jeg mangler kompleksitet og en bedre balance!

Bedømmelse

Rum Company er en tysk romvirksomhed, som i 2009 blev startet op af tre venner. De tre tyskere Martin, Wolfgang og Frank deler en fælles passion for rom, og derfor begyndte de således at indkøbe rom fra Caribien og blende deres egen rom. Rum Company-mærket har både ø-blendet rom fra mange forskellige steder samt single island rom i deres portefølje. Eksempelvis har de en Old Barbados, en Old Martinique og en Old Nicaragua version foruden deres “no name”-blends. Fx er deres Rum Company 20 et blend af rom fra forskellige områder i Caribien, som ikke bliver nævnt.

Deres Aficionado-blend, som også er et blend af rom fra ukendte steder, skulle være en blanding af yngre rom fra 3 år, og gamle rom helt op til svimlende 35 år. Det er muligt, at der er 35 år gammel rom i blendet, men jeg tvivler på, at det er meget mere end et par dråber. Det er foruden den næstdyreste rom i rækken af Rum Companys rom, hvor den kun bliver overgået på prisen af deres Rum Company 20. Denne har jeg desværre endnu ikke smagt.

Jeg tænker straks på A. H. Riise, Don Papa og Pyrat når jeg slår proppen af den lille firkantet flaske. Rummet bliver fyldt med en tung, klæd og syntetisk duft. Rommen smager som om, den er tævet ind i sukkersirup. Det er uden tvivl en rom, som de allersødeste romdrikkere vil finde interessant, men for mig bliver dette aldrig helt godt. Det er uden tvivl en people pleaser, og jeg fornemmer da også positive elementer i blendet, men det er som om, jeg ikke får lov til at smage det 100 % pga. en åbenlys tilsætning af både smag og sødme. Det er for mig at smage ikke særlig godt blendet.

NB: Denne anmeldelse er lavet ud fra den gamle flaske på 50 cl. Denne flaske laves ikke længere. I dag produceres der kun flasker på 70 cl. - det er ligeledes prisen på 70 cl. flaskensom står listet.

Skrevet af: Daniño d. 23-11-2015 18:23

Jeg er meget uenig i din bedømmelse af Aficionado, men smagsløg er jo forskellige.

Jeg kan lugte (ubrændte) tobaksblade og meget andet, og den er i hvert fald en af mine yndlings.

98/100 herfra :)

Ukendt
700 DKK
40%
70 cl

Sødme: 10/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Den dufter af meget sød brændt karamel - overdrevet meget faktisk! Hvis man leder længe nok, så er der måske også noget lakrids og mokka at spore.


Der er styrke i rommen, som har en nogenlunde kraftfuld smag af chokolade. Jeg mangler dog kompleksitet!

Brugerbedømmelser: 89/100 (34 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet