Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
92 point

Plantation Reunion 12y Rye Whisky Rum

Anmeldt d. 19-04-2018 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #25:I denne anmeldelse berører vi en meget speciel rom fra øen Réunion, i Det Indiske Ocean. Rommen er destilleret af Savannah Distillery og tappet af Plantation Rum, men det er ikke en hvilken som helst rom. Det er en såkaldt ”Grand Arome Rum”, hvilket dækker over en meget aromatisk romstil, som fremstilles på Savannah Distillery. Det er en rom som er melassebaseret, og som har vildgæret i 15 dage. Dette skaber en masser smagsforbindelser i gæringen. Den tunge destillering, som kun går op til 72% alkohol, gør at meget af denne smage som opstår under gæringen, ender i den endelige rom. Den rom som produceres i Grand Arome-stilen indeholder ofte over 500 forskellige esterforbindelser (smagsforbindelser) – en romstil som kan sammenlignes med rom fra Jamaica.

Rommen er blevet fadlagret i hele 10 år på Savannah Distillery i franske egetræsfade. Folkene bag Plantation Rum har efterlagret rommen i to år inden tapningen - et år i et brugt Pierre Ferrand Cognac-fad og et år i et brugt ryefad af mærket Willett Rye. Den er tilsat 14,5g sukker pr. liter rom og tappet ved flotte 51,9% alkohol. På papiret en meget, meget spændende rom! Lad os se hvad den kan… 

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet: 

Duft

Masser af power, dybde og flot balanceret sødmeniveau. Vanilje, let rug, støvet kornagtig duft, estertung, krydret honning, tropisk frugt (banan, ananas, mango) og flødekaramel. En yderst interessant duft som skiller sig meget ud fra mange andre rom på markedet.

Smag

Sikke en bombe! Det første der kommer frem, er stor syrlighed. Fersken, ananas, mango, hen i Jamaica-stilen. Det er også meget slikagtigt. Et vildt fedt produkt som bare smager GODT! Sødmen er til stede, men pænt balanceret. Alkoholen er meget flot og velintegreret i smagen. Dejlig rom!

Bedømmelse

Grand Arome? Yes, we like! Dette er en speciel aftapning der er lavet til det danske marked, og der er ikke vanvittigt mange af dem derude, så anbefalingen herfra er; KØB! Man får noget helt specielt.

Sukkeret der er tilsat heri, ødelægger ikke rommens finere nuancer.

Vi er meget store fans af denne rom, og generelt bare Grand Arome Rum fra Savannah Distillery – vi glæder os til at se meget mere fra dette forunderlige destilleri i fremtiden.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
899 DKK
51,9%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Brugerbedømmelser: 84/100 (19 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet