Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
85 point

Alfred’s Trail Edition 6.12 Belize Rum

Anmeldt d. 05-04-2016 af Lauge Andreas Kjær

Duft

Ved første indtryk får jeg i næsen en masse krydrede noter; allehånde, kanel, egetræ. Efter lang tid i glasset bliver disse noter mere afdæmpede og en dejlig sødlig romduft åbenbarer sig.

Smag

Smagen er meget krydret. De samme krydderier som jeg fandt i næsen pibler frem på tungen i en sådan grad, at det smager mere af spiced rom end af rom. Efter ca. en time forsvinder de ekstremt krydrede noter og en fin og kompleks rom kommer frem under det krydrede tæppe. Noter af citrusfrugter og en snært af nelliker fylder munden godt ud. Lang citrusset eftersmag sidder i munden efterfølgende.

Bedømmelse

“Ho, ho, ho og en hel flaske rom.” Nej, denne gang er det faktisk ikke en af de uendeligt mange referencer til pirater, denne gang er det noget helt andet. Hvis julemanden drikker rom, så er jeg sikker på at det må være denne. Der er simpelthen så meget smag af julekrydderier, at det halve kunne være nok. Det er dog ikke en syntetisk smag, og det faktum at smagene bliver afdæmpede efter lang tid i glasset, gør mig ret sikker på, at smagen ikke er tilsat.

Rommen i glasset er destilleret af Travellers Liquors Limited i Belize i Mellemamerika. Destilleriet bruger lokal melasse, som er gæret og destilleret i en tredobbelt kolonne. Destilleriet er navngivet fra dets tid som leverandør til de rejsende langs hovedvejen til og fra Belize City. Allerede i 1953 begyndte destilleriet at levere spiritus til lokale og rejsende. I dag destilleres der både gin, vodka og rom på Travellers destilleriet.

Da drengene fra Alfred’s Trail fandt denne rom, havde den lagret 6 år i Belize, her efter har den fået 12 måneders finish-lagring på amerikansk hvid-eg i Europa. Deraf navnet 6.12 Edition.

Jeg må hellere spille med åbne kort: Jeg er ikke fan af julens smage; nelliker, kanel er ikke mine favoritkrydderier. Derfor falder denne rom ikke just i min smag. Jeg har udliciteret bedømmelsen lidt og flere af mine “romvenner” synes, at rommen smager dejligt. Når det er sagt, så har lang tid i glasset altså reddet denne rom for mig. Nu smager den bare dejligt. Tørt med en lille sødlig fornemmelse i munden.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Belize
699 DKK
45%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Allehånde, kanel, egetræ.


Noter af citrusfrugter og en snært af nelliker fylder munden.

Brugerbedømmelser: 85/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet