Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Savanna Single Cask Traditionnel 2008 53,40 %

Anmeldt d. 28-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #108: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i rhum traditionnel-stilen, hvilket betyder, at rommen er lavet på sukkerrørsmelasse. Derudover stilles der også et krav om, at rhum traditionnel efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 225 g/hL AA. Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i ti år på et fransk egetræsfad, som tidligere har indeholdt calvados og cognac. Rommen er tappet som single cask ved fadstyrke på 53,4 % alkohol. Det er en single vintage-udgave fra 2008, kun tappet i 773 eksemplarer.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter rigtig flot og syrligt, krydret, lidt karamel og vanilje – yderst velfungerende næse. Her sker der virkelig noget!

Smag

Dét smager virkelig godt! Det er dybt og komplekst, og er klart den rom i traditionnel-stilen som er bedst fra Savanna. Han har mange lag og byder på bagt frugt, bolsjer, friskt æble og en flot balance på fadet.

Bedømmelse

Savanna og traditionnel-stilen svinger utrolig meget i kvalitet, og Savanna Single Cask Traditionnel 2008 på 53,40 % er yderpunktet i den gode ende. Det her er virkelig godt! Den smadrer alle de andre aftapninger i traditionnel-stilen, som vi har smagt. Faktisk holder den så højt kvalitetsniveau, at den sagtens kan være med hos dens brødre i agricole-stilen.

Skrevet af: NTiGaKLEuJt d. 09-10-2020 14:18
NnFgJOGjSdZlzrkI
Skrevet af: FoPmxsyq d. 05-11-2020 02:15
AIUTxiHnK
Skrevet af: KkWYCusw d. 20-11-2020 20:17
AsbgwmCHTWKnpVMD
Reunion
789 DKK
53,40%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Flot og syrligt, krydret, lidt karamel og vanilje.


Bagt frugt, bolsjer, friskt æble og en flot balance på fadet.

Brugerbedømmelser: 80/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet