Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
95 point

Silver Seal Jamaican Rum 21 Years Old

Anmeldt d. 20-11-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Meget aromatisk og lækker, men mindre voldsom end forventet. Det er en fantastisk duft, som indeholder typiske jamaicanske træk, så som; brændt banan, læder og en sødlig, kandiseret ananaskarakter. Den dufter velmodnet og klar til at drikke! Jeg kunne dufte til dette glas resten af mit liv.

Smag

Tørrede frugter og anis i forgrunden, som tilsammen efterlader et godt indtryk. Rommen i glasset er også cremet, fedtet og så fylder den utrolig meget i munden. Den smager aldeles fremragende! Det er en overraskende velafbalanceret jamaicarom - det frugtige og tørre er meget afbalanceret, og de 50 % alkohol bliver på intet tidspunkt overvældende. Den er intens, men tilpas. Sammenlignes smagen med Plantation Jamaica Vintage 2001 er Silver Seal langt, langt bredere i smagen samt tørrere i munden. Plantation Jamaica er en sødere og noget mere begrænset oplevelse. ..og Plantation Jamaica 2001 er en fantastisk rom!

Bedømmelse

Du kan lige så godt klikke dig videre, hvis du ikke er hardcore romnørd, men hvis du kender Silver Seal er du velkommen til at blive. Det betyder nemlig, at du ikke blot er en romnyder, men en romnørd.

Hvis du alligevel har valgt at blive på siden, skal du vide, at Silver Seal er en uafhængig aftapper, som siden 1979 har flasket rom og whisky under eget navn. De beskriver sig selv således; “We have always believed that excellence cannot be for everyone. Our attention is aimed to those who do not like to forgo quality… This is the philosophy of our company!”

De forsøger altså ikke at ramme masserne, men holder sig til meget få og begrænsede udgaver af aftapninger.

Silver Seal anses eftersigende for at være den “uofficielle efterfølger“ af en legendarisk italiensk whiskyaftapper ved navn Sestante. Sestante stoppede med at drive forretning omkring 1990. Mærket holdt lav profil i løbet af 1990'erne, men fra omkring 1999 begyndte de, at lancere aftapninger på ny - denne gang under navnet Silver Seal. Bogstaverne “SS” ses i et skjold over en tidsel i deres logo.

Jeg har været så heldig at få fingrerne i en af deres aftapninger fra Jamaica. En meget gammel sag fra destilleriet Long Pond. Long Pond Distillery ligger øst for Montego Bay, sydøst for Falmouth på Jamaica. Det ligger i lavlandet, nær en landsby kaldet Clarks Hill, og det er et af ​​de meget få tilbageværende destillerier af de 148 destillerier, der eksisterede på Jamaica for omkring hundrede år siden. Rommen fra Long Pond, som så mange andre, blev aldrig udgivet under eget navn. Alt Long Pond rom blev/bliver solgt til forskellige blendere. Long Pond har dog skabt sig et navn blandt for eksempel blendere og andre kendere for sin højester romstil. En romstil som Jamaica generelt er meget kendt for at producere. Long Pond er i dag en del af det statsejede “National Rums of Jamaica” og leverer stadig bulk rom til hele verden.

Denne Silver Seal Long Pond aftapning er naturligvis ikke en udtagelse, når det kommer til højesterrom. Det er en meget tungalkoholisk og aromatisk bandit, som holder en alkoholstyrke på 50 %. Silver Seals forskellige aftapninger ligger oftest mellem 46 % og op til omkring 55 % alkohol og kører derfor ikke efter “cask strength”-princippet som for eksempel Velier.

Hvis man aldrig har prøvet en jamaicarom på 50+ kan jeg på det varmeste anbefale det. Sammenligner man en rom som denne med for eksempel Plantations Jamaica Vintage 2001 på 43 %, så falder denne totalt til jorden. Jeg forstår, at rom fra Jamaica i forvejen er vanskelig at drikke pga. de meget tunge og fyldige noter fra de gamle kobber pot stills. Og det, at man ikke vander denne rom ned til for eksempel 40 %, gør det ikke just lettere drikkeligt - de færreste vil finde det behageligt, men ikke desto mindre er det en smagsoplevelse af de store.

Eftersom denne rom er flasket i 2007 har den naturligvis nogle år på bagen, hvilket gør den utrolig vanskelig af få fingrene i. Dette betyder også, at rommen er pænt omkostelig, men ikke desto mindre alle pengene værd! En stor tak skal der falde her fra til Gregers Grue Nielsen aka ThePottStillGeek, der var behjælpelig med fremskaffelsen af denne rom.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jamaica
1300 DKK
50%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Brændt banan, læder og en sødlig, kandiseret ananaskarakter.


Tørrede frugter og anis i forgrunden, som tilsammen efterlader et godt indtryk.

Brugerbedømmelser: 87/100 (17 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet