Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Richland Double I.P.A. Georgia Rum

Anmeldt d. 30-12-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #122: I denne anmeldelse kaster vi os over noget så atypisk som amerikansk rom, produceret af Richland Rum Distillery i staten Georgia. Sammen med Bayou Rum fra staten Lousiana, er Richland Rum en af de få amerikanske rommærker på det danske marked, og selvom rommen har været at finde i Danmark i en del år efterhånden, så er det ikke noget som har fået ret meget opmærksomhed – og det er en skam. For Richland Rum Distillery producerer nemlig rom efter alle kunstens regler, og så er det tilmed en ’single estate rum’, hvilket referer til, at destilleriet selv står for alle produktionsprocesser fra sukkerrøret til aftapningen. Richland Rum er opkaldt efter byen Richland, hvor selve destilleriet har ligget siden 1999. På destilleriet laver man rom, som er batch-destilleret på en baseret på sukkerrørssirup – altså stort set som vi gerne vil have det.

Ligesom søsteraftapningen Richland Elan Port Georgia Rum som har ligget på vinfad, så har denne udgave fået lov til at ligge på en brugt øltønde af typen double I.P.A. – dette har den gjort i ca. 18 måneder. Alt i alt er rommen ca. fem år gammel.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Det dufter SKØNT! Humlen fra øllen går faktisk tydeligt igennem, men uden at det bliver malplaceret. Friskt, let bittert og frugtigt. Man får lyst til at drikke et stort glas double I.P.A øl mens man dufter til denne rom.

Smag

Det er den bedste rom med øl-finish vi nogensinde har smag. Syrlighed, frugtighed og et strejf af humle. Det er utrolig vellavet og det bringer noget nyt til bordet.

Bedømmelse

Alle rom fra Richland Rum er anbefalelsesværdige – det er altså bare noget som alle romdrikkere bør stifte bekendtskab med. Men Richland Double I.P.A. Georgia Rum er klart den bedste af de fire vi har anmeldt. Det kommer faktisk lidt bag på os, for rom med øl-finish har aldrig vækket begejstring hos os før, men dette fungerer til U.G.

Richland Rum er en fantastisk romproducent, og de fortjener langt mere opmærksomhed end de har fået indtil nu. De gør tingene rigtigt, og det skal anerkendes, for det vises på bedste vis i smagen. Stor rom!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

U.S.A
799 DKK
43%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Friskt, let bittert og frugtigt.


Syrlighed, frugtighed og et strejf af humle.

Brugerbedømmelser: 90/100 (4 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet