Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
84 point

Plantation Rum 2006 Peru Aged 14 Years 47,9 %

Anmeldt d. 01-02-2021 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #127: Plantation Rum er et uafhængigt rommærke med en vis dynamik. De har naturligvis deres kerneserie som bl.a. indeholder ’3 Stars White Rum’ og ’Original Dark Rum’, men derudover frigiver det franske firma tit og ofte spritnye ting. At de bliver ved med at røre i gryden er med til at holde brandet i live hos de mange inkarnerede romdrikkere verden over, og nu har Plantation Rum altså endnu engang frigivet ny og spændende rom. Denne gang har det kendte brand samtidig formået at forny deres ellers velkendte vintage-serie i en meget positiv retning.

Den fjerde rom vi anmelder i serien, som indeholder fire nye aftapninger fra henholdsvis Barbados, Fiji, Jamaica og Peru, er rommen fra det sydamerikanske land, Peru. Rommen er destilleret på Cartavio Rum Distillery i 2006, baseret på sukkerrørsmelasse, er en blanding mellem kontinuerlig og batch-destilleret rom, modnet 11 år i Peru på ex-bourbontønder og yderligere 3 år i Frankrig på ex-cognactønder. Rommen indeholder endvidere 8 gram sukker pr. liter, den holder et esterindhold på 55 g/hL AA, er tappet ved en flot alkoholprocent på 47,9 % og i alt sammensat af rom fra 21 forskellige tønder. En såkaldt ’One-time Limited Edition Rum’.

Godt, det var så alt det tekniske – lad os se hvad den kan.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Chokolade, kakao, frisk citrus og pæne fadnoter. Særligt tør frugt kommer frem på næsen efter noget tid i glasset. Der er en lille stikkende alkohol som faktisk skaber en form for balance blandt alle de søde elementer på duften. Til sidst finder jeg overmoden frugt så som nedfaldsblomme…

Smag

Smagen er præget af cedertræ, cigarkasse og tørt kakaopulver. Vi har en lille smule sukker tilsat til denne rom, men det er egentlig ikke noget som forstyrrer smagsbillet. Faktisk hilser jeg den tilsatte sødme velkommen. Når det ikke er mere end det her, så klæder det faktisk den alkoholtunge rom. Dejlig balance.

Bedømmelse

Det er glimrende rom det her.

Det er gammelt og ikke mindst meget modent i smagen. Det indeholder ikke så meget sukker. Det har en flot balance. Alkoholen er tilmed høj, hvilket klæder lige netop denne romstil. Den kan rigtig mange ting ift. det vi leder efter når vi bedømmer en rom.

Det er ikke superkomplekst, udfordrende eller provokerende – faktisk slet ikke. Men hvis jeg sad og skulle nyde en rom efter et godt måltid, og bare stryges med hårene, så var det her et godt bud.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Peru
699 DKK
47,9%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Chokolade, kakao, frisk citrus og pæne fadnoter.


Cedertræ, cigarkasse og tørt kakaopulver.

Brugerbedømmelser: 88/100 (4 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet