Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
72 point

Pusser's British Navy Rum (Pink Label)

Anmeldt d. 12-04-2013 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Man finder en meget kraftig og sød duft af brandy i denne rom. Egentlig fornemmer jeg en stor lighed mellem ”Nelson's Blood”, som er Pusser’s 15 årige rom, og så denne Pink Label. Duften hér er dog meget sød og jeg forventer som sådan ikke en stor vifte af forskellige smagsnoter, men det er helt bestemt en rigtig lækker og indbydende duft.

Smag

…og uden for meget ”klap dig selv på skulderen”, så er det heller ikke den mest komplekse rom i barskabet – bogstavelig talt. Ved 2. indtag hjælper det dog lidt og eftersmagen sidder noget længere end først antaget, men det er for mig at se klart aromaen der er denne roms helt store force. Hvis man kan lide at drikke Pusser’s Rum (Blue Label), så vil dette være en flad omgang, men for os dødelige, der synes at ”Blue Label” er noget piraterne skulle have taget med hinsides, så er det alt i alt en glimrende rom. Den er ikke så sprittet og viser egentlig gode takter.

Bedømmelse

Her har vi fat i en rom hvor der på flasken står ”84 Proof”. Når der fx står ”80 Proof” på flasken af en alkoholisk drik, ja, hvad betyder det så? Det er egentlig meget enkelt. Det betyder, at der er 40 % alkohol i flasken. Proof-nummet står for det dobbelte af den procentdel af den alkohol der findes i flasken. ”Proof” er simpelthen bare et system til måling af alkoholprocent, hvor 200 er 100% alkohol. Så 84 Proof er altså 42 % ren alkohol i dette tilfælde. Pusser’s Rum har skiftet lidt rundt i deres procentsatser over de senere år. Den første anmeldelse af et ”Pusser’s Rum”-produkt, på denne hjemmeside, var af en rom med 47,5 %’s styrke. Denne flaske, som faktisk var et ganske lækkert bekendtskab, føres ikke længere. Til gengæld har vi fået en rom med præcis det samme design, dog med den ”lille” ændring, at alkohollen nu ligger på hele 54,5 %. Denne flaske, også kendt som ”Blue Label”, er en lidt anden smagsoplevelse. Selv om det er nogen år siden jeg smagte den Pusser’s Rum på 47,5 %, så kunne jeg straks smage forskel, da jeg fik de 54,5 % på tungen. Man kan sagtnes smage hvor rommen gerne VIL hen, men man skal være lidt af en garvet rom-hund for mentalt, at kunne sorterer alt den djævelske sprit fra. Her er Pink Label noget mere venlig og imødekommende – som en sukkersød kvinde klædt i pink.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jomfruøerne
250 DKK
42%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Duften hér er dog meget sød og jeg forventer som sådan ikke en stor vifte af forskellige smagsnoter.


Røget tobak og lakrids, ikke så sprittet

Brugerbedømmelser: 54/100 (2 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet