Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
74 point

Savanna Rhum Vieux Traditionnel 7 Ans

Anmeldt d. 28-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #106: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i rhum traditionnel-stilen, hvilket betyder, at rommen er lavet på sukkerrørsmelasse. Derudover stilles der også et krav om, at rhum traditionnel efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 225 g/hL AA. Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i syv år og tappet ved 43 % alkohol.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Rund og blød, tung frugt og sødmefuld – masser af tropisk frugt. Lidt mindre direkte på alkoholfornemmelsen end den fem år gamle udgave, i samme serie.

Smag

Let syrlig, flot og velintegreret alkoholfornemmelse. Karamel, vanilje, frugt. Fin smag, men ikke noget banebrydende, og heller ikke noget der er værd at skrive hjem om.

Bedømmelse

Det er en fin rom, men til prisen så bør man helt sikkert gå efter de ikke-modnede udgaver i deres serie. Det er ikke en dårlig rom, men bestemt en af de svagere udtryk i Savannas portefølje. Samtidig, når man kigger på prisen, så er resten af Savannas flasker så meget mere attraktive, at denne ikke engang er anbefalelsesværdig.

Et Savanna Rhum Vieux Traditionnel 7 Ans en dårlig rom? Nej bestemt ikke, men det er en rom som slet ikke opfylder de forventninger man kan og bør have, til rom fra Savanna.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
550 DKK
43%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Rund og blød, tung frugt og sødmefuld – masser af tropisk frugt.


Karamel, vanilje, frugt. Fin smag, men ikke noget banebrydende.

Brugerbedømmelser: 74/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet