Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
85 point

Savanna Rhum Agricole Millesime 2010 48,1 %

Anmeldt d. 19-08-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #109: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i rhum agricole-stilen, hvilket betyder, at rommen er lavet på den friske sukkerrørssaft. I de franske områder, stilles der krav om, at rhum agricole efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 225 g/hL AA. Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i otte år på et fransk egetræsfad, som tidligere har indeholdt cognac. Rommen er tappet som single cask ved 48,1 % alkohol. Det er en single vintage-udgave fra 2010, kun tappet i 732 eksemplarer.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Flot syrlig duft, skarp og intens næse, kandiseret æble, generelt syrlige frugter og slikbutik. Virkelig lækker næse som dog stikker lidt på alkoholen.

Smag

Meget intens. Den river lidt på trods af den ”lave” alkoholprocent. Den smager af mere alkohol end hvad etiketten afslører. Den har nogle klassiske noter som vi kender fra agricole-stilen; syrlige frugter, slikbutik og den slags.

Bedømmelse

Niveauet er højt, men rommen får os ikke op at flyve. Når det er sagt, så er det altså stadigvæk en rigtig god rom, lavet på den helt rigtige måde. Når ordene ”Savanna rhum agricole” står på etiketten, så er forventningerne bare ret høje fra start. Og måske det netop er vores forventninger som forplumrer oplevelsen af denne rom lidt.  

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
700 DKK
48,1%
50 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Flot syrlig duft, skarp og intens næse, kandiseret æble, generelt syrlige frugter og slikbutik.


Den har nogle klassiske noter som vi kender fra agricole-stilen; syrlige frugter, slikbutik og den slags.

Brugerbedømmelser: 85/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet