Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
72 point

Gosling's Family Reserve Old Rum

Anmeldt d. 10-03-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Den er fyldt med bitternoter! Det er en utrolig speciel rom, som ikke dufter som noget andet. Den dufter meget julet, hvor nelliker bl.a. er meget fremtrædende.

Smag

Farven er sindssygt mørk, nærmest rødlig. Smagen er igen præget af bitternoter, men her kommer der også sødlige frugter, som rosin og dadler. I ganen fremkommer også noter af julekrydderier som kanel og allehånde.

Bedømmelse

Goslings historie starter i 1806, da James Gosling, en britisk vin- og spiritusforhandler drog til Amerika. På grund af manglende vind, måtte skibet lægge til ved St. George, Bermuda. Her åbnede James Gosling sin forretning. Senere blev biksen overtaget af broderen Ambrose og i 1857 ændrede forretningen navn til Gosling Brothers. Herfra solgte Ambroses sønner rom, som blev sejlet til Bermuda. Gosling-rom er normalt kendt som black seal-rom med en sort sæl som logo. Dette navn kom først til efter 1. verdenskrig, hvor rommen blev flasket på champagneflasker efterladt af den britiske flåde. Brødrene flaskede rommen og forseglede flasken med sort voks. Derefter blev rommen kendt i folkemunde som black seal. Først mange år senere blev logoet med den sorte sæl designet.

Udstyret er fedt! Flasken, som ligner en gammel champagneflaske, kommer i en stor, stråfyldt trækasse med tekst brændt flere steder i træet. Flasken er endvidere forseglet med sort voks(heraf navnet black seal), som flyder ned af flaskehalsen. Det ser meget autentisk ud og jeg forestiller mig, at det var sådan en flaske rom så ud i 1800-tallet. Flaskens design følger også deres historie meget godt.

Med sådan et udstyr sættes forventningerne højt - jeg er lidt en sucker for fedt udstyr. Forventninger indfries ikke hundrede procent, men skuffer dog heller ikke totalt. Bitternoterne sammen med “julekrydderierne” harmonerer desværre ikke så godt. For mig minder det lidt for meget om en spiced rom. Der er et eller andet skævt ved smagen, som jeg ikke finder naturligt. Det dufter og smager af, at krydderierne og bitterheden er tilsat.

Kan du lide en Arnbitter eller Fernet Branca, må dette siges at være luksusudgaven. Spøg til side - skål i Ceres Top med sidevogn.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Bermuda
700 DKK
40%
75 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Den dufter meget julet, hvor nelliker bl.a. er meget fremtrædende.


Sødlige frugter, som rosin og dadler. I ganen fremkommer også noter af julekrydderier som kanel og allehånde.

Brugerbedømmelser: 77/100 (20 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet