Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
87 point

Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum Aged 8 Years

Anmeldt d. 10-11-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #116: Hampden Estate er måske vores yndlingsdestilleri. Smagen af den rom som kommer herfra går næsten altid op i en højere enhed, og det gør det ikke mindst fordi rommen herfra er produceret på en ganske særlig måde. Destilleriet langtidsvildfermenterer en kombination af sukkerrørsmelasse, sukkerrørssaft, sukkerrørseddike, rå sukkerrør og dunder, hvorefter man batch-destillerer dette på klassiske pot still double retorts.

Rommen her er efterfølgende modnet i brugte bourbontønder i minimum otte år, på destilleriet som ligger på den nordlige del af Jamaica. Hampden Estate har igennem flere hundrede år produceret rom, men det er først fornyelig at destilleriet frigav en modnet rom i eget sortiment – denne var syv år gammel.

Jamaica er kendt for at producere rom med et højt indhold af esterforbindelser, som man opnår bl.a. ved hjælp af lange gæringsperioder. Disse kemiskes smagsforbindelser opleves ofte som frugtige og fyldige, men kan ved højere koncentrationer opleves som neglelakfjerner.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Sødlig, frugtig duft hvor esterforbindelserne klart er til stede, men hvor disse er i fin balance - ingen neglelakfjerner overhovedet! Rommen har desuden et flot fadpræg som harmonerer enormt godt med sukkerrørskarakteren, som findes i rommen. Rommen er naturligvis ikke tilsat sukker, men alligevel opleves den meget sødmefuld. Denne sødme kan måske bedst sammenlignes med krydret honning og nøddebrud. Den har efter noget tid også klare noter af chokolade og kakao, og syrlige bananbolsjer. Fantastisk rom med fantastisk balance.

Smag

Det smager utrolig dejligt – spiritus i særklasse. En funky smagsoplevelse som samtidig byder på honning, banan og nøddebrud. Vi er meget imponeret over hvad denne rom formår, særligt til prisen. Alkoholprocenten er flot skåret ved 46 %, hvilket giver os en god balance og samtidig en nødvendig smagskoncentration.

Bedømmelse

Denne rom får vores varmeste anbefalinger! ”Rigtig rom” i særklasse, og så endda kun til en flad femhundredemand – så bliver det ikke meget bedre. Det er så skønt at se, at Hampden Estate kan lave noget af så høj kvalitet til så få penge. Hampden Estate er Jamaicas hjerte, og denne rom er den perfekte eksponent for Hampdens smagsprofil. ALLE burde have sådan en flaske i hjemmebaren.

Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum Aged 8 Years kunne sagtens gå hen og blive min go-to hverdagsrom.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jamaica
499 DKK
46%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Sødlig, frugtig duft, flot fadpræg, godt med sukkerrørskarakter, krydret honning og nøddebrud, chokolade og kakao, og syrlige bananbolsjer. Fantastisk rom med fantastisk balance.


Honning, banan og nøddebrud, god balance og samtidig en flot smagskoncentration.

Brugerbedømmelser: 89/100 (23 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet