Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
76 point

Skotlander V Skibsrom

Anmeldt d. 25-07-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Sød sherry, karameliseret egetræ, klassisk funky Skotlander-flavour og en svag lakrids. Næsen er meget imødekommende, og man fornemmer, at der er noget stort i vente.

Smag

Det er en cask strength rum, og der er klart tryk på de 61,6 % alkohol, som denne flaske er tappet ved. Skotlanders rom har tidligere haft et meget klart lakridsudtryk, som her er nedtonet ret kraftigt. Der er tydelig egetræ, specielt på smagen. Fadet har efter ganske kort tid sat sit præg. Det hele smager meget velintegreret!

Bedømmelse

Først lidt baggrund på dette produkt: I lastrummet på skonnerten Mira, bygget i 1898, installerede Skotlander Spirits i december 2014 fire gamle PX sherry tønder fyldt med rom af den type, som kan købes under navnet Skotlander White Rum. Rommen er nu blevet tappet på flaske efter at have lagret i ca. 1,5 år. Med bølgeskvulp og temperaturudsvinger har fadene ligget i lastrummet på Mira, som med fadene i alt har sejlet intet mindre end 1.400 sømil (lige over 2500 kilometer) på de danske farvande. Fadene på skibet er fyldt op med nyt rom, og man forventer, at disse vil være tappeklare om ca. to år, men intet er sikkert. 100 % kontrol over modning af rom har man naturligvis aldrig...

Lad mig bare slå fast med det samme: Skotlander V Skibsrom er den bedste rom fra Skotlander Spirits indtil videre, det er der ingen tvivl om! Det lidt specielt smagende destillat, som produceres for Skotlander Spirits på Nordisk Brænderi, forener sig utrolig godt med “længere fadlagring”, og egetræsnoterne, sammen med det sødlige sherry twist, harmonerer utrolig flot - specielt når man tænker på, hvor høj alkoholen egentlig er. Der er ikke tilsat vand eller sukker efter fadlaging, og gud hvor det klæder denne rom!

Skotlander V Skibsrom Romhatten Anmeldelse 9

Der er i alt tappet 704 flasker af denne rom, som står til en pris på 1.500 kr. for en halvliter. Den er dobbelt så dyr som Skotlander Rum I, men den er langt over dobbelt så god, hvis du spørger mig. Desuden vandt Skotlander V Skibsrom guldmedalje i kategorien “Overproof Rum” ved Miami Rum Fest 2016. Ganske flot præstation. Rommen leveres endvidere i en lækker håndsyet stofpose, som er lukket med et stykke reb fra skibet Mira. Fed lille detalje.

Til at starte med var der 704 flasker, men der er kun 76 flasker tilbage - der er rift om dette lille unikum af en rom. Skotlanders Best so far! Jeg glæder mig til, vi en dag kan få noget 12-15 år gammelt rom fra Skotlander Spirits. Der er virkelig grobund for noget stort!

Denne rom kan købes her.

Skrevet af: Jesperdus d. 03-03-2017 21:29

... og nu er den så udsolgt.... :-)

Skrevet af: Morten Kirkegaard d. 17-07-2017 13:44

Jesperdus, jeg har et par ekstra flasker hvis du nogensinde mangler :)

Danmark
1500 DKK
61,6%
50 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Sød sherry, karameliseret egetræ, klassisk funky Skotlander-flavour og en svag lakrids.


Der er tydelig egetræ, specielt på smagen. Fadet har efter ganske kort tid sat sit præg. Det hele smager meget velintegreret!

Brugerbedømmelser: 61/100 (5 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet