Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
72 point

Barbosa Grogue Pure Single Rum

Anmeldt d. 07-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Hvis der er noget, som virkelig kan antænde mig, så er det naturrom. Naturrom, eller ”vild rom”, er et udtryk for rom produceret på gammeldags manér. Den vilde rom skal være vildfermenteret på sukkerrørssaft, og efterfølgende ”vild”-destilleret. Der skal altså ikke tilsættes gær til fermenteringen, og destilleringen skal foregå i et ikke-kommercielt destilleringsapparat (gerne hjemmelavet). Disse gamle produktionsmetoder giver et produkt med utrolig fylde og vildskab – en rom formet af naturen.

På Kap Verde, som er en øgruppe og selvstændig republik i Atlanterhavet, beliggende ca. 500 km ud for Afrikas vestkyst, ligger der et destilleri ved navn Montenegro Distillery, som producerer rom for Barbosa Amado & Vicente. Produktionen af deres rom ligner meget den produktion man ser med Paranubes i Mexico og Clairin på Haiti. Her produceres naturrom (som lokalt kaldes Grogue) via naturlig fermentering og lavpraktisk batch-destillering. Det er en meget romantisk produktion, som de har kørende dernede, og jeg kan anbefale at man ser denne video, hvor mester-destillatør Francisco ”Budinho” Sanches viser rundt på et destilleri på Kap Verde. Det er ganske utroligt og unikt:

Duft

Når man kender til baggrunden for produktionen af denne rom, så forventer man en duft af græs, vådt hø og grønsager – og det er lige hvad man får. Barbosa Grogue Pure Single Rum har, ved første øjekast, den klassiske vilde karakter, men trods alt en anelse mere afdæmpet end Paranubes og Clairin Sajous. Rommen er tung på sukkerrørskarakter, men den minder faktisk mere om en klassisk, hvid rhum agricole fra Martinique eller Guadeloupe, efter nogle minutter i glasset. Det dufter fantastisk, men måske havde jeg håbet på noget mere … vildskab.

Smag

Rommen er silkeblød - virkelig! Den smelter på tungen, på trods af 45 % ikke-modnet alkohol. Dét kendetegner et godt destillat. Man får lette noter af tomat og majs. Funkiness og vildskab udebliver, desværre.

Bedømmelse

Rommarkedet har de seneste år udviklet sig helt utroligt meget. Et af de områder, hvor markedet virkelig har taget kvantespring, er indenfor den hvide kategori. Den vilde, hvide romkategori har gjort sig bemærket og henvender sig til et stadigt større og voksende publikum. Det er en særlig gruppe af mennesker, som forstår at værdsatte disse rom, hvor sukkerrør, terroir og en naturlig produktionsmetode er drivkraften. Ligesom vinens verden kan tilbyde naturvin, så kan spiritusverdenen også tilbyde naturspiritus. Barbosa Grogue Pure Single Rum er en af disse produkter.

Isoleret set er dette et fantastisk produkt. Det smager himmelsk. Når det er sagt, så findes der mange produkter på markedet som lige er lidt bedre, og endda til en billigere pris. Men er det spændende at smage på rom fra Kap Verde? Dét kan du tro! Mere af det, tak.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Kap Verde
500 DKK
45%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Græs, vådt hø og grønsager.


Tomat og majs.

Brugerbedømmelser: 84/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet