Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
77 point

Mhoba Rum Strand 101 58 %

Anmeldt d. 01-10-2019 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #87: Denne gang anmelder vi rom fra Sydafrika. Ja, du læste rigtigt. Sydafrika. Det er sikkert et nyt romland for de fleste – det er det i hvert fald for os.

Mærket hedder Mhoba Rum, og udmærker sig ved at være en lille producent der laver rom på friskpresset sukkerrørssaft, som er blevet batch-destilleret. Rom som er blevet batch-destilleret på sukkerrørssaft er en sjældenhed, og vi kender ikke til ret mange producenter som gør dette. Dem der dog gør det får ret gode resultater ud af det. Her kan fx nævnes Chamarel, A1710 og Bielle.

Destilleriet Mhoba ligger i det nordlige Sydafrika, hvor de råder over en 400 hektar stor sukkerrørsmark. Det er et relativt nyt rommærke, som har flere forskellige udtryk i sortiment. De laver en god håndfuld forskellige produkter, hvor vi i denne anmeldelse kaster os over deres Strand 101 på 58 %. Strand 101 er opkaldt efter danske Knud Strand, som er tilknyttet Mhoba, og som man kan møde i Mhoba-trøjen på forskellige rommesser rundt omkring i verden.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Da Strand 101 er et blend af Mhoba’s hvide High Ester Rum, og mørke Glass Cask Rum, er det måske ikke så underligt at den dufter ekstremt meget af hvid high ester rom. Vi finder tomat (ketchup), acetone, ananas og vanilje i duften.

Smag

Krydderier, blødhed, pebernoter og masser af frugt. Kombinationen mellem hvid og mørk rom fungerer. Det smager ikke som et sammensat produkt, men derimod som en helhed.

Bedømmelse

Strand 101 er et sjovt eksperiment, som rent faktisk fungerer. Bevares, det er ikke en kæmpestor oplevelse, men rommen er produceret på den rigtige måde, og det kan du smage. Vi skal huske på, at det er ung, ung rom og det kan naturligvis ikke følge med, hvis man holder det op imod 10-20 år gamle ting fra Martinique, Guyana eller Jamaica. Og det skal det naturligvis heller ikke.

Rommen er som sagt en blanding af hvid og mørk rom, og heldigvis kan man ikke smage de to komponenter hver for sig, når man nyder et glas Strand 101. Oplevelsen er velintegreret og stikker ikke i nogen retninger. Balancen er der, så at sige. Godt arbejde!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Sydafrika
599 DKK
58%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Vi finder tomat (ketchup), acetone, ananas og vanilje i duften.


Krydderier, blødhed, pebernoter og masser af frugt.

Brugerbedømmelser: 79/100 (3 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet