Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
93 point

Rom De Luxe Guadeloupe Aged 25 Years

Anmeldt d. 08-04-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

De danske gutter som står bag Rom De Luxe, har fremtryllet en ganske unik aftapning, som på kort tid blev udsolgt. Der er tale om en 25 år gammel rom fra Marie-Galante, en ø i øgruppen Guadeloupe. Rommen blev destilleret i 1995 på Distillerie Bellevue og er som noget særligt destilleret på en base af sukkerrørsmelasse. Tilbage i ”gamle dage” producerede man en del rom på sukkerrørsmelasse, men det er med tiden blevet udfaset, og nu om stunder bliver der hovedsageligt lavet rhum agricole på Guadeloupe. Det er altså ikke usædvanligt at man i ny og næ ser gammel melasserom fra Guadeloupe.

Rommen er blevet tappet ved fadstyrke på flotte 55,3 % alkohol, og der er kun blevet til 125 flasker, da rommen er tappet som single cask. At finde en 25 år gammel rom er ret usædvanligt. Særligt når man tænker på, at rommen er blevet fuldmodnet i troperne. Det er et sjældent syn nu om stunder, men det er fantastisk at det stadig sker.

Duft

Man kunne godt have frygtet, at en så gammel rom, fuldmodnet i troperne, ville være ødelagt af egetræ – men det er den bestemt ikke. Den er helt og aldeles harmonisk og oser af abrikos, lette lak-noter, syrligt tyggegummi, kandiseret æble og BonBon-bolsjer. Jeg må sige, at det dufter helt fantastisk!

Efter noget tid udvikler den sig til at være næsten chokoladeagtig. Det er et glas der minder mig meget om rom fra Distillerie Reimonenq (et andet destilleri i Gaudeloupe).

Smag

Det smager virkelig, virkelig, virkelig godt. Det har masser af dybde, fylde og frugt, og heldigvis er rommen flot balanceret på alkoholen. Ligesom i duften, så er træet ikke fremtrædende overhovedet. Det lader til, at producenten har styret modningen af denne rom. Selvom den er lavet på sukkerrørsmelasse, så synes jeg stadigvæk, at den har smagselementer som minder mig om rom lavet på sukkerrørssaft.

Bedømmelse

Kvaliteten er i top på Rom De Luxe Guadeloupe Aged 25 Years. Jeg er forbløffet over hvor godt det smager. Jeg er også forbløffet over, at rommen ikke kostede mere end små 1400 kr. Jo, det er da mange penge, men ikke når man tænker på, at det er en tropisk modnet rom på hele 25 år. Det virker næsten for godt til at være sandt. Man forstår godt, hvorfor rommen blev udsolgt på en dag.

Denne WILD SERIES 5 fra Rom De Luxe, viser flotte fremskridt for virksomheden som uafhængig aftapper. De er kommet langt siden de for et år siden frigav WILD SERIES 1, som mildest talt var en værre rodebutik. Hvis niveauet kan opretholdes, så har vi store oplevelser i vente fra Rom De Luxe.

Der skal lyde en tak til Johnny Drejer for lån af billeder.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guadeloupe
1400 DKK
55,3%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


abrikos, lette lak-noter, syrligt tyggegummi, kandiseret æble og BonBon-bolsjer


Dybde, fylde og frugt - chokoladeagtig.

Brugerbedømmelser: 85/100 (10 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet