Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
90 point

Savanna Grand Arome Omaggio HERR Finish

Anmeldt d. 19-08-2020 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #113: Distillerie Savanna ligger på øen Reunion i Det Indiske Ocean udfor Madagaskar. Reunion er en fransk besiddelse og ligger tæt på søsterøen Mauritius. Det er meget væsentligt for rommen der produceres på øen, at Reunion er en fransk besiddelse. Det betyder nemlig, at rommen klassificeres ligesom den rom man finder på Martinique og Guadeloupe i Caribien, som ligeledes er franske besiddelser. På disse øer har man en rækker forskellige romtyper, herunder rhum léger, rhum tradionnel, rhum agricole og rhum grand arôme. Det er sjældent, at ét destilleri producere mere end én af disse romtyper, og det er samtidig klart rhum agricole, som er standarden, men Distillerie Savanna er en af de få som producerer alle fire romtyper. Dét, og at de rent faktisk laver utrolig god rom, gør Savanna til en vildt spændende romproducent.

Her har vi at gøre med rom i grand arome-stilen, hvilket betyder, at rommen er langtidsfermenteret på sukkerrørsmelasse. I de franske områder, stilles der krav om, at grand arome efter destillationen, skal have et indhold af kongener på minimum 800 g/hL AA heraf et minimumsindhold af esterforbindelser på 500 g/hL AA. Med andre ord giver denne stil STOR aroma fra sig.

Denne rom er efter destilleringen blevet modnet i 10 år på et egetræsfad, som tidligere har indeholdt destilleriets særlige rom HERR (high ester Reunion rum). Rommen er tappet som single cask ved 55,1 % alkohol. Det er en single vintage-udgave fra 2007, kun tappet i 740 eksemplarer.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Modningen på HERR-fadet er med til at tage duften af denne rom med over i en lidt mere medicinsk retning – og det menes ikke negativt.

Smag

Waow, det smager godt! Utroligt hvad man kan lave på 10 år. Rommen er vanvittig frugtig og klassisk syrlig. Yderst kompleks rom.

Bedømmelse

Savanna Grand Arome Omaggio HERR Finish minder lidt om Savanna Grand Arome Millesime 2007, men den har lige et ekstra gear i form at lidt mere alkohol og en modning på HERR-fad. Smagskoncentrationen er fænomenal og man fornemmer klart HERR-fadet, som ikke går ind og trække oplevelsen ned, på nogen måde. Skøn rom.

Hvis man normalt er fan af rom fra Jamaica med mange esterforbindelser, så kan dette klart anbefales.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Reunion
1000 DKK
55,1%
50 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Modningen på HERR-fadet er med til at tage duften af denne rom med over i en lidt mere medicinsk retning – og det menes ikke negativt.


Waow, det smager godt! Utroligt hvad man kan lave på 10 år. Rommen er vanvittig frugtig og klassisk syrlig. Yderst kompleks rom.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet