Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

1931 St. Lucia Rum 3. Edition

Anmeldt d. 01-12-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Godt. Velkendt funky St. Lucia romduft rammer mig med det samme. Hvis du aldrig har smagt eller duftet til rom fra St. Lucia, så kan det sammenlignes med rom fra Jamaica. Masser af smag fra gæringen, som går med over under en pot still destillering. Frisk æble, vaniljestang, krydret honning og sød tobak - dejlig duftoplevelse.

Smag

Smagen besidder nogle af de samme egenskaber, som duften byder på, men har samtidig et yderligere lag af sødme og lægger sig ned over smagskomponenterne. Smagen er dejlig, ingen tvivl om det, men den når ikke helt op på siden af andre rom fra St. Lucia, som jeg har smagt - her tænker jeg på de andre versioner i 1931-serien.

Bedømmelse

1931-romserien fra St. Lucia Distillers er en serie, der indtil videre er bestående af fire forskellige udgaver, der hver især fejrer fra 80-83 år med romproduktion af St. Lucia. Den 3. udgave, som jeg sidder med her, fejrer altså det toogfirsenstyvende år for deres romproduktion.

Efter at have svømmet mig en tur i det store hav af information på internettet, fandt jeg frem til, at rommen er en blanding af rom fra alle fire stills, som findes hos St. Lucia Distillers; Vendome Pot Still, de to John Dore Pot Stills samt deres Continuous Coffey Still. Blendet er blevet lagret mellem 6 og 12 år. Hvor meget der er hvad ift. blendets sammenstykning, kan jeg desværre ikke rigtigt komme n;rmere, og det på trods af, at jeg har forsøgt at skrive til Michael Speakman hele to gange - men uden svar.

Desværre skuffer smagen mig en lille smule. Det er tydeligt, at der er tilsat sukker i denne aftapning, og det går altså i dette tilfælde lidt på kompromis med kompleksiteten. Jeg har smagt de foregående 1931 aftapninger og må sige, at dette er den svageste af dem alle, men når det er sagt, så holder den stadig et højt niveau.

Det er uden tvivl den bedst sælgende rom i 1931-serien indtil videre, og mon ikke det er på grund af de 12 gram sukker pr. liter tilsat? Og på den måde er rommen også anbefalelsesværdig, hvis du har hang til det søde, hvor en ren St. Lucia uden sukker måske havde taget modet fra dig.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

St. Lucia
550 DKK
43%
70 cl

Sødme: 6/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Frisk æble, vaniljestang, krydret honning og sød tobak - dejlig duftoplevelse.


Vaniljestang, honning, funky banan og sød tobak - jævnt med sødme.

Brugerbedømmelser: 89/100 (22 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet