Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
73 point

Karukera Rhum Vieux Agricole

Anmeldt d. 14-03-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #177: På Guadeloupe i Caribien finder du Rhumerie Karukera – et lille, uafhængigt romsted hvor man modner friske romdestillater fra det gamle Distillerie Longueteau, som kun ligger få 100-meter fra Rhumerie Karukera. Rhum Karukera blev i 2006 etableret med henblik på at producere traditionel rhum agricole med en helt bestemt smagsmæssig signatur.

Rhumerie Karukeras signatur er det franske fad. De benytter nemlig udelukkende fransk egetræ til modning af deres rom, som en af de eneste romhuse i verden, som jeg umiddelbart kan komme i tanke om. I øjeblikket har de ca. 200.000 liter rom til at modne på stedet, hvilket kan oversættes til 570 tønder á 350 liter. Det er en mindre operation, men også en spændende en af slagsen.

I øjeblikket finder vi fem forskellige udtryk fra Rhum Karukera i Danmark – alle er de af typen ”rhum agricole”, altså lavet på frisk sukkerrørssaft, og alle er de naturlige uden tilsat sukker, farve eller andre udefrakommende tilsætningsstoffer.

Her har vi at gøre med en minimum tre år gammel rhum agricole fra Karukera, som udelukkende er modnet på franske egetræsfade. Karukera Rhum Vieux Agricole er seriens yngre, modnet aftapning.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Duften af denne rom leder tankerne hen på mandarin, abrikos og frisk sukkerrørssaft. Det er ikke en vildt spændende rom, men den er bestemt drikkeværdig.

Smag

Fadene til modningen af denne rom har uden tvivl været brugte tønder, da fadpræget i rommen er relativt lavt. Smagen er sart og delikat med sagte noter af vanilje og karamel. En yndefuld rhum agricole.

Bedømmelse

I serien af rom fra Karukera skal du ikke vælge denne, hvis du kan vælge en af deres (i øjeblikket) fem forskellige aftapninger. Hvis du alligevel er i dette prisniveau, så kig lidt længere ned af stigen og tag deres Karukera Rhum Blanc Agricole til 329,- eller deres ældre udtryk Karukera Rhum Vieux Agricole Réserve Spéciale til 599,- (kun 100 kr. mere, men til gengæld meget bedre).

Rommen er ikke dårlig, men den lægger sig desværre bare mellem to stole.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Guadeloupe
499 DKK
42%
70 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Mandarin, abrikos og frisk sukkerrørssaft.


Smagen er sart og delikat med sagte noter af vanilje og karamel. En yndefuld rhum agricole.

Brugerbedømmelser: 0/100 (0 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet