Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
84 point

Plantation Rum Jamaica 2007 Clarendon MSP

Anmeldt d. 15-03-2022 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #154: Fra franske Plantation Rum har vi her det seneste skud på stammen fra den uafhængige aftapper. Rommen er destilleret på Clarendon Distillery, som er et af de største destillerier på Jamaica, og som både destillerer rom kontinuerligt samt via double retort pot stills. Denne specifikke aftapninger er 100 % batch-destilleret og efterfølgende modnet i 13 år på Jamaica. Herefter er rommen blevet fragtet til Cognac, hvor Plantation-folkene har eftermodnet rommen på franske cognac-tønder. Rommen er i alt 15 år og tappet ved flotte 48,4 % alkohol. I rommen finder vi desuden ikke overdrevet mange esterforbindelser, som jo er med til at give den jamaicanske rom sin signatursmag. Der er i alt ”kun” 102 g/hL AA estere i rommen, hvilken er i den lavere ende, når man taler om rom fra Jamaica. Rommen er ikke tilsat sukker.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Rommen dufter meget frugtigt og mangler bestemt ikke ”Jamaica”-karakter, på trods af sit lave niveau af esterforbindelser. Den byder på ananas, mango og andre tropiske frugter. Tørrede frugt tilmed. Rommen har også vanilje og kokos som sekundære noter, hvilket vidner om et relativt fyldigt destillat. Til allersidst kommer der kakao og chokolade med orangeknas. God styrke i næsen.

Smag

Frisk, frugtig og en smule funky. Det er en utrolig elegant rom, som spiller på en flot balance. Rommen har en virkelig god drikbarhed og samtidig helt uden at være kedelig. I smagen går mange af de samme noter fra duften igen. Virkelig velsmagende!

Bedømmelse

Plantation Rum Jamaica 2007 Clarendon MSP er ikke en banebrydende rom som bringer helt nye elementer til bordet. Til gengæld er det en uhyggeligt vellavet rom, som har en enestående balance – det er en utrolig blød, velsmagende og stadigvæk spændende rom. Hvis man gerne vil ”lære” at drikke rom fra Jamaica, så er det her et rigtig godt sted at starte. Det er en jamaicansk rom med støttehjul.

Det er en af de flasker som kommer til at forsvinde hurtigt i gode venners lag pga. sin enormt høje drinkability.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Jamaica
699 DKK
48,4%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Ananas, mango, vanilje og kokos, kakao og chokolade samt orangeknas.


Frisk, frugtig og en smule funky. Mange af de samme noter fra duften går igen.

Brugerbedømmelser: 90/100 (4 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet