Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
86 point

Rhum J.M Vieux Agricole X.O

Anmeldt d. 07-05-2019 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #73: Rhum J.M. bliver produceret på det allernordligste punkt på øen Martinique, og er ligesom det meste rom derfra baseret på friskpresset sukkerrørssaft frem for melasse. Rhum J.M Vieux Agricole X.O er en af de mest klassiske rhum agricole-aftapninger fra Martinique, og faktisk er det lidt en katastrofe, at vi først anmelder den nu. Så undskyld for det!

Destilleriet J.M. (som står for Jean-Marie Martin) ligger midt ude i junglen, og er kendt for at lavet et meget krydret destillat. Rhum J.M Vieux Agricole X.O er blevet fadlagret i minimum seks år på brugte bourbonfade fra USA, og tappet ved flotte 45 % alkohol. Det er en AOC-rom, hvilket betyder at den er produceret indenfor en række forskellige produktionsmæssige rammer, som bl.a. omfatter specifikke marker, sukkerrørstyper, gæringsmetode, destillation samt lagring. Hør mere om AOC’en i videoen herunder.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Flot syrlighed i aromaen samt masser af krop, og masser af modenhed. Den har en fantastisk flot balance mellem de friske elementer fra sukkerrørene, og de modne fad-noter fra egetræsfadene. Blomme, pære og lette gummi-elementer - virkelig en dejlig duft.

Smag

En meget saftig og sprød smag, og godt med syrlighed. Det smager dejligt og er frem for alt elegant som bare fanden. Ananas, krydderier, lidt gummi og sød pibetobak. Mums.

Bedømmelse

Rhum J.M Vieux Agricole X.O er en dejlig og meget autentisk rhum agricole. Det er sådan her det skal laves – uden nogen slinger i valsen. Den er direkte i sit udtryk, og samtidig en god eksponent for rommen på Martinique. Det er hverken den ældste eller den bedste rom fra øen, men det er til gengæld en rom, som man bør smage – måske det vigtigste udtryk fra Rhum J.M.

Hvis man sammenligner J.M med et andet Martinique-mærke som fx Clément, som klart appellerer til dem der vil havde det sødere og venligere, så er Rhum J.M. mere ”old school Martinique”, og byder på mere kompleksitet. Det er råt og upoleret ift. Cléments XO og VSOP. Rom i verdensklasse.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Martinique
549 DKK
45%
70 cl

Sødme: 3/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Blomme, pære og lette gummi-elementer. Virkelig en dejlig duft.


Meget saftig og sprød, og godt med syrlighed. Ananas, krydderier, lidt gummi og sød pibetobak.

Brugerbedømmelser: 84/100 (6 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet