Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
65 point

Ron Santiago de Cuba Carta Blanca

Anmeldt d. 29-02-2024 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #172: Ron Santiago de Cuba er for mig, sammen med Havana Club, det mest seriøse rommærke fra øen, og samtidig også det mest velsmagende. Fra den enormt store ø, Cuba, finder vi nemlig utrolig mange rommærker hvis produktion er spredt over øens mange destillerier. Vi har bl.a. Mulata, Legendario, Varadero, Conde de Cuba, Perla del Norte, Cubay og Eminente, bare for at nævne nogle stykker. Men i min bog er Ron Santiago de Cuba et af de bedre cubansk brands som også har den bredeste produktportefølje. Denne strækker sig helt nede fra den hvide Carta Blanca og videre til deres nye 8-års-udtryk. Derfra til de dybe og meget modne 11 og 12-år-gamle udtryk, og så slutter porteføljen af med et både 20 og 25 år gammelt udtryk, og sidst men ikke mindst også en helt ekstraordinær gammel og sjælden rom, som går under navnet ”500 Aniversario”. Med dette mangfoldige udvalg af rom er det ikke nogen underdrivelse at sige, at Ron Santiago de Cuba er det mest seriøse rombrand til at komme ud af Cuba, og velsagtens dét rommærke som den cubanske rommaskine satser allermest på … sammen med Havana Club, naturligvis.

Denne, deres Carta Blanca, er en lys rom, men naturligvis en rom som er modnet i obligatoriske to cubanske år på egetræsfade. Årsagen til at den ikke har nogen farve skal findes i, at den er kulfilterfiltreret. Det er en desuden, i vanlig cubansk stil, en melassebaseret og kolonnedestilleret rom, som er designet til at spille hovedrollen i din daiquiri eller mojito.

Min hydrometermåling af denne rom indikerer en sukkertilsætning på ca. 0 gram pr. liter, hvilket er under de tilladte 20 gram for rom solgt inden for EU.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

En sart og ligetil hvid rom med en snært at brændt gummi i næsen, men som over tid åbner sig med en dejlig citrus-syrlighed, lette græsnoter samt friskplukket ananas. Den har mere karakter end din gennemsnittelige hvide, cubanske rom.

Smag

Rommen er dog i den mere neutrale ende af skalaen, men trods det, så har den samtidig en snært af personlighed, som røber at vi har med et romdestillat at gøre. Det er positivt, og noget som vil bidrage til din mojito!

Bedømmelse

Som du sikkert allerede har opfanget, så er dette ikke verdens største smagsoplevelse, men trods det, så er den faktisk mere end acceptabel, for hvad det er. Den er blød, imødekommende og smager frem for alt ikke som et billigt destillat – som man nogle gange støder på fra Cuba. Den skal sammenlignes med den hvide Bacardi og dets lige, og i det sæt, så gør Ron Santiago de Cuba Carta Blanca det, den skal.

Som et ’all around’ romprodukt er Ron Santiago de Cuba Carta Blanca ”kun” acceptabel, men for sin stil er den helt bestemt anbefalelsesværdig…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Cuba
199 DKK
38%
70 cl

Sødme: 2/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Dejlig citrus-syrlighed, lette græsnoter samt friskplukket ananas.


Rommen er i den mere neutrale ende af skalaen...

Brugerbedømmelser: 65/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet