Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
89 point

Velier Foursquare Principia Rum

Anmeldt d. 21-04-2018 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #26: Principia er den tredje rom i rækken af aftapninger, som udspringer fra samarbejdet mellem Luca Gargano og Richard Seale. Rommen er destilleret på Foursquare Rum Distillery, Barbados, og er et klassisk blend af destillater fra et batch-destilleringsapparat og et kontinuerligt destilleringsapparat. Den har fået ni års lagring i troperne, tre af dem i klassiske ex-borubonfade og seks i ex-sherryfade - og så er rommen tappet på flaske ved fadstyrke på 62% alkohol. Englenes andel er på over 45%, hvilket er meget, men husk på at vi opholder os i den tropiske varme. På papiret en meget spændende rom, men står den mål med al den hype som den formår at skabe? Lad os se.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet: 

Duft

Meget kraftig på alkohol - den har lidt svært ved at åbne sig, men det er typisk for en rom ved denne alkoholprocent. Der er lidt kokos, en smule vanilje en masse lakrids og en let sherrynote. Eftersom rommen får lov til at trække vejret lidt, åbner den sig yderligere op og byder på brændt smør og karamel. En meget intens duft som er præget af høj alkohol.

Smag

Igen meget kraftig på alkohol! Den smager virkelig af noget. Den slår specielt igennem på lakridsnoter, men man fornemmer kun sherryelementerne svagt. Det er en fyldig oplevelse, men der mangler alligevel lidt. Ligesom med Triptych-udgaven minder dette meget om rom fra Guyana, hvilket er et plus for os.

Ved tår nummer to, vinder rommen klart. Masser af fadpræg, men dog ikke så meget som hos Triptych. Smagen er mere klassisk for Barbados-rom end Triptych var det. Den er meget smørpræget og generelt en blid oplevelse (procenterne taget i betragtning). Den har høj kompleksitet, og det eneste der trækker lidt ned er den høje alkohol, som ikke virker så velintegreret.

Bedømmelse

Principia er en behagelig, lækker og venlig rom. Men er den bedre end forløberen, Triptych? Nej, Triptych er mere intens, bedre balanceret på alkoholen og sidst men ikke mindst mere interessant. Når det er sagt, så tilbyder Principia noget. Og til en pris på ca. 1200,- DKK, så må det siges at være en rom som er alle pengene værd. Der er kun blevet produceret 5.400 flasker af denne limited release rum, hvilket betyder at du skal få fingeren ud, hvis du skal have fat i den. Og det skal du naturligvis…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Barbados
1199 DKK
62%
70 cl

Sødme: 4/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Der er lidt kokos, en smule vanilje, men masse lakrids og en let sherrynote. Brændt smør og karamel. En meget intens duft som er præget af høj alkohol.


Godt med alkohol, brændt smør, lakrids, kokos, vanilje og let sherry.

Brugerbedømmelser: 82/100 (26 stemmer)


Tilmeld dig nyhedsbrevet