Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
78 point

Admiral Rodney HMS Princessa Rum

Anmeldt d. 19-07-2018 af Mads "Romhatten" Heitmann

Videoanmeldelse #38: Måske kender du allerede brandet Admiral Rodney Rum. Den klassiske 12-år-gamle rom fra St. Lucia har fået et ansigtsløft, nyt navn og ikke mindst to brødre, hvor HMS Princessa Rum er den yngste i serien.

Den nye serie hædrer den engelske sejr ved ”Battle of the Saints” tilbage i 1782 - anført af Admiral George Rodney. De nye aftapninger tager navn efter tre skibe som deltog i slaget, og som alle udmærkede sig ved at bryde linjen i den franske flådestyrke – aktioner som var med til at føre englænderne til sejr.

St. Lucia Distillers står bag Admiral Rodney HMS Princessa Rum, som er en lettere rom destilleret på deres kontinuerlige coffey-kolonne. De trækker rommen ud på det nederstmulige trin i kolonnen ved 93% alkohol. Blendet består af destillater som har fadlagret mellem 5-9 år på ex-bourbon-fade.

Alle tre udgaver, HMS Princessa (5-9 år), HMS Royal Oak (7-12 år) og HMS Formidable (9-12 år) består af den samme basis-rom, hvor kun én ting varierer, nemlig modningsperioden. Ingen tilsat sukker. Det bliver spændende at se om rommen bliver bedre med alderen.

Se videoen hvor vi går mere i dybden med produktet:

Duft

Flot duft og meget duft, på trods af en lav alkohol. Masser af frugt, figner, og dejlig moden i næsen. Den har en lille smule ”St. Lucia Feel”, og minder en anelse om deres pot still udtryk. Ikke meget men lidt. Flot syrlig slik på duften.

Smag

Forholdsvis let, men også med en pæn fylde og mundfølelse. God lang eftersmag. Det er ikke rom fra øverste hylde, men et par hylder under. Den er måske en anelse vandet. Den smager af modne frugter, vanilje og flødekaramel.

Bedømmelse

Det er en glimrende rom fra St. Lucia. Bestemt også interessant at smage en rom-serie hvor alderen varierer som det eneste. Admiral Rodney HMS Princessa Rum er bestemt en god rom, ikke mindst til prisen. Desværre har man valgt at flaske serien ved 40% alkohol, og det er en skam. 44-46% alkohol ville have gjort underværker, da rommen smager lidt ”vandet”. Den mangler kraft, selvom smagen er god. Der kunne bare godt have været MERE smag, og der skyder jeg skylden på alkoholprocenten.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

St. Lucia
399 DKK
40%
70 cl

Sødme: 5/10
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10


Masser af frugt, figner, og dejlig moden i næsen. Flot syrlig slik på duften.


Den smager af modne frugter, vanilje og flødekaramel. Forholdsvis let, men også med en pæn fylde og mundfølelse.

Brugerbedømmelser: 78/100 (1 stemme)


Tilmeld dig nyhedsbrevet